Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Ανακοίνωση για τις ύποπτες ενέργειες του Υπουργείου


Την παραπάνω εικόνα αντίκρισαν αρκετές φορές δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές που επιχειρούν από την προηγούμενη εβδομάδα μέχρι και σήμερα να ανοίξουν τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας. και ενώ οι εκπαιδευτικοί επιχειρούν με όσα μέσα διαθέτουν και όποιους τρόπους μπορούν να έρθουν σε επαφή με τους μαθητές τους και να επιτελέσουν το κοινωνικό και παιδαγωγικό τους έργο, το Υπουργείο Παιδείας απαίτησε σήμερα Δευτέρα 30/3 με nonpaper από τους διευθυντές και τις διευθύντριες να αποστείλουν αυθημερόν και μέσα σε μία ώρα στοιχεία  ήδη γνωρίζει! Προς τι λοιπόν τα αόριστα ερωτήματα και το κατεπείγον του χαρακτήρα τους;

Για μας κατεπείγοντα χαρακτήρα έχει η απάντηση από το Υπουργείο του ποιος ευθύνεται που οι κρατικές πλατφόρμες eclass και e-me είναι για γέλια (ή μάλλον για κλάματα) αφού σέρνονται με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός μαθητών και εκπαιδευτικών  βρίσκεται εκτός διαδικασίας;

Με βάση όλα τα παραπάνω και όλα όσα έχουμε ήδη διατυπώσει σε προηγούμενες σχετικές ανακοινώσεις του Συλλόγου μας:

·         Καλούμε τα στελέχη εκπαίδευσης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά αυτές τις δύσκολες ημέρες, να αγνοούν τα nonpaper και τις αυθαίρετες ενέργειες ή απαιτήσεις του Υπουργείου Παιδείας.
·         Καλούμε τους συναδέλφους, όσο διαρκεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση με τις πλατφόρμες  του Υπουργείου, να οργανώσουν τη δουλειά τους με τον τρόπο που εκείνοι θεωρούν καταλληλότερο και πιο αποτελεσματικό.
·         Κάθε σχολείο να  ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ τα μέσα, τα εργαλεία, τους τρόπους αλλά και το περιεχόμενο που θα αξιοποιήσει γνωρίζοντας καλύτερα τις ανάγκες και τις δυνατότητες των μαθητών του. 

Συνάδελφοι/ισσες! Σταθείτε και τούτη τη φορά ΟΡΘΙΟΙ! Θα επιστρέψουμε στις τάξεις και στις εργασίες μας! Όταν γυρίσουμε όμως πρέπει να μετρηθούμε και να μη λείπει κανείς! Ούτε μαθητής/τρια, ούτε εκπαιδευτικός, ούτε γονιός. Για το λόγο αυτό: ΠΡΟΣΟΧΗ!

Ψυχραιμία, Αλληλεγγύη, Συλλογικότητα, Αγώνας για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση της πανδημίας
  
Με μάσκα ή χωρίς, η φωνή μας δε θα πάψει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου