Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

1ο Ενημερωτικό 2019-2020


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,  ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά, με υγεία και δύναμη σε όλες/όλους.
Tο Δ.Σ του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Κέρκυρας εύχεται σε όλους τους συναδέλφους υγεία, οικογενειακή ευτυχία και δύναμη για να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις προκλήσεις της νέας σχολικής χρονιάς, η οποία ελπίζουμε να σηματοδοτήσει την απαρχή για αναστοχασμό, προβληματισμό και αγωνιστικότητα.
Ως σωματείο ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Κέρκυρας όλο το διάστημα του καλοκαιριού βρεθήκαμε σε πολλές δράσεις,  για να υπερασπίσουμε τις θέσεις εργασίας και το εκπαιδευτικό έργο όλων των σχολείων και όλων των συναδέλφων, κυρίως εξαιτίας της αναστολής της εφαρμογής της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπ/σης στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, που υλοποιείται από τις πολιτικές της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του ΥΠΑΙΘ ακολουθώντας πιστά τις μνημονιακές δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τους αντίστοιχους νόμους για τη λειτουργία της Δημόσιας Εκπ/σης.
Καλούμε όλες/όλους τις/τους συναδέλφους – μέλη του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Κέρκυρας, να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις του σωματείου για τις οποίες θα σας κρατάμε ενήμερους-ες.
  • Ένα δάσκαλο για κάθε τμήμα 
  • Για κάθε δύο τμήματα ολοήμερου, ορισμός ενός επιπλέον δασκάλου υπεύθυνου, ώστε να μην μετατραπεί σε φύλαξη όπου κάθε ώρα θα μπαίνει και διαφορετικός δάσκαλος
  • Κάλυψη με έναν εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής για κάθε αίτηση σε παράλληλη στήριξη
  • Έναν δάσκαλο σε κάθε τμήμα ένταξης
  • Έναν δάσκαλο σε κάθε τάξη υποδοχής
  • Όλες τις απαραίτητες ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας στα τμήματα
  • Κάλυψη από τις αναγκαίες ειδικότητες όλων των προβλεπόμενων ωρών των γνωστικών αντικειμένων ειδικοτήτων και στην πρωινή ζώνη και στο ολοήμερο. Δύο νηπιαγωγούς για κάθε ολοήμερο νηπιαγωγείο
  •   Ένταξη όλων των προσφυγόπουλων στα πρωινά σχολεία και νηπιαγωγεία
  • Χωρισμός όλων των πληθωρικών τμημάτων με βάση τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος (15 παιδιά στα τμήματα των νηπιαγωγείων και  της Α΄ τάξης του δημοτικού – Καμία σύμπτυξη τμήματος δε θα γίνει αποδεκτή.
  • Απόσυρση – κατάργηση του νόμου 4589/2019 (προσοντολόγιο) σύμφωνα με τις θέσεις του κλάδου.
  • Απόσυρση της ΚΥΑ εξαίρεσης της εφαρμογής της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής για τους 13 Δήμους που εξαιρέθηκαν (μεταξύ αυτών και οι Δήμοι της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου μας) – ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΤΗΣ ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.
  • Μαζικούς – μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών – μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το έτος λήψης πτυχίου και ολόκληρη την προϋπηρεσία.
  • Κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς με μαζικές προσλήψεις αναπληρωτών σε μία φάση το Σεπτέμβρη! Να γίνει τώρα η β φάση προσλήψεων αναπληρωτών!
  • Να μην αποκλειστεί κανένας συνάδελφος.
  • Να προσμετρηθεί όλη η προϋπηρεσία.
  • Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων εκπαιδευτικών.

Καλούμε, επίσης, και καλύπτουμε συνδικαλιστικά τους Συλλόγους διδασκόντων των Νηπιαγωγείων να προχωρήσουν στη συγκρότηση τμημάτων αμιγούς χαρακτήρα (αμιγώς κλασσικού, αμιγώς ολοήμερου προγράμματος) σύμφωνα με τις αιτήσεις των γονέων και την εναλλαγή της βάρδιας των Νηπιαγωγών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα στο πλαίσιο της ίδιας σχολικής χρονιάς. 
Καλούμε τους αιρετούς του Π.Υ.Σ.Π.Ε. να καταγγείλουν κάθε απαράδεκτη διαδικασία, που περιστέλλει θέσεις εργασίας και καταστρατηγεί μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, αλλά και να συμβάλλουν στο μπλοκάρισμά της μαζί με το εκπαιδευτικό σωματείο. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συσπείρωση γύρω από το σύλλογο και σε επικοινωνία μαζί του  για κάθε εργασιακό θέμα.
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
με βάση τις θέσεις του συλλόγου μας, δεσμευόμαστε για μια σκληρή μάχη υπέρ των εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων. Ο Σύλλογος μας με αποφασιστικότητα και αγωνιστική διάθεση στέκεται στο πλάι των συναδέλφων προκειμένου να αντιπαλέψει τα μέτρα που οδηγούν την κοινωνία στην απόγνωση και την εξαθλίωση.
Η ενημέρωση σας θα γίνεται μέσω e-mail που στέλνονται στα σχολεία. Παρακαλούμε τους Διευθυντές και τους υπεύθυνους αλληλογραφίας των σχολείων να εκτυπώνουν τις ανακοινώσεις του Συλλόγου. Επίσης όλες οι ανακοινώσεις αναρτώνται στο blog του συλλόγου μας: http://sepekerkyras.blogspot.com/
Με την ευκαιρία θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας στα παιδιά των συναδέλφων για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και να τους ευχηθούμε καλή σταδιοδρομία.
Τέλος να σας υπενθυμίσουμε τη σύνθεση του Δ.Σ:
Πρόεδρος: Κουρσάρης Αντώνης,6976887926,
Αντιπρόεδρος: Γαστεράτος Δημήτριος, 6972551913
Γεν. Γραμματέας: Ποζίδης Παναγιώτης, 6944502970
Ταμίας: Παναγιώτου Παναγιώτης, 6979680600
Ειδικός Γραμματέας: Ασπιώτη Ειρήνη, 6977413884
Μέλος: Μαλαχά Ελένη, 6946125473
Μέλος: Νικολούζου Βίκυ, 6944889816
Μέλος: Ντάτση Μαίρη, 6938656498
Μέλος: Κώστα Αγγελική, 6946125471

Καλή δημιουργική και αγωνιστική σχολική χρονιά σε όλες/όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου