Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Σύσκεψη για την στέγαση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Σύσκεψη με θέμα το πρόβλημα εύρεσης στέγης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα υπηρετήσουν στην Κέρκυρα τη φετινή σχολική περίοδο, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νικολέτα Πανδή, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Σταμάτης Απέργης, ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης, κ. Κώστας Γκούσης, η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ, κα. Μαρίνα Ράπτη, μαζί με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου, ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ, κ. Αντώνης Κουρσάρης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας, κ. Περικλής Κατσαρός.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΕΠΕ Αντώνη Κουρσάρη με δηλώσεις του στο Corfutvnews: «Αρχικά διαπιστώθηκε πως η μη πραγματοποίηση διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση είναι η βασική αιτία που δημιουργεί εργασιακή ανασφάλεια και πολλαπλές μετακινήσεις εκπαιδευτικών κάθε χρόνο σε όλη την Ελλάδα. Συμφωνήθηκε να κατατεθεί από τα συνδικαλιστικά σωματεία στο δημοτικό και στο περιφερειακό συμβούλιο ψήφισμα που θα ζητά από την κυβέρνηση νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να ενταχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 32 του νόμου 4483/2017 οι νησιωτικοί δήμοι με πληθυσμό άνω των 18.000 κατοίκων, όπως η Κέρκυρα και τα υπόλοιπα μεγάλα Ιόνια Νησιά. Ο νόμος προβλέπει την παροχή σίτισης και κατάλληλου καταλύματος διαμονής σε υπαλλήλους, μεταξύ των οποίων και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων.

Ταυτόχρονα συμφωνήθηκε να γίνει μια προσπάθεια εκ μέρους των ξενοδόχων εύρεσης κατάλληλης ξενοδοχειακής μονάδας, η οποία θα μπορούσε να φιλοξενήσει εκπαιδευτικούς λειτουργώντας ως λέσχη με χρηματοδότηση από το κεντρικό κράτος, καθώς η ΠΙΝ και ο Δήμος δεν μπορούν να καλύψουν αυτά τα έξοδα».
 
Σύμφωνα με την κ. Πανδή «Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι το θέμα της στέγης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών είναι αμιγώς πολιτικό ζήτημα που άπτεται σε διάφορα ζητήματα όπως η κάλυψη λειτουργικών αναγκών της εκπαίδευσης από συμβασιούχους, οι πρόσφατες αλλαγές στην αγορά των ακινήτων της Κέρκυρας αναφορικά με τις μισθώσεις τους, και σίγουρα οι οικονομική συγκυρία. Σε κάθε περίπτωση όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι το πρόβλημα αυτό μπορεί να έχει δυσμενείς συνέπειες σε κοινωνικό επίπεδο στον τόπο μας, και σίγουρα θα προκαλέσει επιπτώσεις στην εκπαιδευτική λειτουργία της Κέρκυρας και γι αυτούς τους λόγους θα πρέπει η πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα για την επίλυση.
Το σκεπτικό και οι προτάσεις των συλλόγων των εκπαιδευτικών της Κέρκυρας θα κατατεθούν σε Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να διεξαχθεί η απαραίτητη συζήτηση και να ληφθούν αποφάσεις που θα δεσμεύουν τον οδικό χάρτη των λύσεων».

Πηγή:
https://corfutvnews.gr/kerkyra-syskepsi-gia-tin-stegasi-ton-anapliroton-ekpaideftikon/?fbclid=IwAR1fxgoHdWOxjqEwHACrJciZjczC0ucdg4GCv7zDvG6CRI8dBl-W1auwBGg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου