Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Οδηγίες για την απεργία-αποχή

Υπογράφουμε όλοι/όλες Απεργία-Αποχή!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μετά από ένα ιστορικό κύκλο των πιο μαζικών γενικών συνελεύσεων των τελευταίων 27 ετών, τη Δευτέρα 1 Απριλίου, η ολομέλεια προέδρων της ΔΟΕ συνεδρίασε με καταστατική απαρτία και αποφάσισε την επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής από τη ΔΟΕ. Ο αγώνας που δώσαμε σε δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία που ήδη έχουμε προκηρύξει ΑΑ και οι μαζικές συνελεύσεις σε όλη τη χωρά οδήγησαν στην επαναπροκήρυξη γιατί η ολομέλεια πρόεδρων υπερψήφισε την επαναπροκήρυξη. Στάλθηκαν η δήλωση και οι οδηγίες από τη ΔΟΕ. Στα επισυναπτόμενα θα βρείτε τα έγγραφα. Συγκεκριμένα: 

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να υπογράψουν (και στη συνέχεια να πρωτοκολληθεί στη σχολική μονάδα), το νέο έντυπο συμμετοχής στη νέα απεργία-αποχή που αποφασίστηκε από την Ολομέλεια των Προέδρων. 

Οι διευθυντές/ντριες, προϊσταμένες/οι που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή δεν προχωρούν σε καμία ενέργεια που αφορά το στάδιο Β. 

Οι διευθυντές/ντριες, προϊστάμενες/οι που καλούνται να αξιολογήσουν με βάση το στάδιο Β, απαντούν στο ενημερωτικό έγγραφο οδηγιών που τους αποστέλλεται από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης ως εξής: «Σε απάντηση του ανωτέρω εγγράφου, σας ενημερώνω ότι συμμετέχω στην απεργία αποχή που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ από τις 1-4-2024 και έχω υπογράψει σχετική δήλωση συμμετοχής η οποία έλαβε τον υπ. αριθμ. .....-1/4/2024 αριθμό πρωτοκόλλου της σχολικής μονάδας» και εάν τους ζητηθεί στέλνουν αντίγραφο της δήλωσης.

Επίσης, οι νεοδιόριστες/οι που καλούνται να αξιολογηθούν για το στάδιο Β, απαντούν με τη δήλωση απεργίας αποχής και τον αριθμό πρωτοκόλλου. 

Τι κάνουμε: 

1. Υπογράφουμε όλοι/όλες οι εκπαιδευτικοί, νεοδιόριστες/οι, μόνιμες/οι, αναπληρωτές/τριες, διευθυντές/ντριες, προϊσταμένες/οι τη δήλωση της ΔΟΕ και πρωτοκολλούμε.

2. Οι Αξιολογούμενες/οι όταν καλεστούν από αξιολογητή για στάδιο Α1, Α2, Β για εξωδιδακτικά (πλατφόρμες, εκθέσεις αυτοαξιολόγησης, προπαρασκευαστικό ραντεβού), απαντούν όπως πάντα με τον γνωστό τρόπο, απάντηση με μέιλ, στη γραπτή πρόσκληση του αξιολογητή οποιουδήποτε σταδίου τη δήλωση της ΔΟΕ με τον αριθμό πρωτόκολλου.

3. Διευθυντές/ντριες, Προϊστάμενες/οι υπογράφουν ΑΑ, πρωτοκολλούν τη δήλωση της ΔΟΕ και προωθούν στη Διεύθυνση Π.Ε. Κέρκυρας.

Τέλος, σημειώνεται ότι το εξώδικο του ΣΕΠΕ Κέρκυρας για την προκήρυξη της απεργίας-αποχής έχει σταλεί στη Διεύθυνση Π.Ε. Κέρκυρας και στα αρμόδια υπουργεία (Παιδείας, Εσωτερικών και Εργασίας) από τις 29 Μαρτίου 2024. Μετά την απόφαση της Ολομέλειας Προέδρων για επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής, η δήλωση δεν θα σταλεί στα σχολεία ώστε να την ενεργοποιήσουμε όποτε κι αν χρειαστεί.

Δεν τρομοκρατούμαστε και δεν εκβιαζόμαστε! Με ενότητα, αποφασιστικότητα και πίστη στη συλλογική μας δύναμη απορρίπτουμε την αξιολόγηση, υπερασπιζόμαστε την εργασιακή και παιδαγωγική μας αξιοπρέπεια και ορθώνουμε τείχος προστασίας του δημόσιου σχολείου για όλα τα παιδιά ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης και εμπορευματοποίησής του.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά και καθολικά τον αγώνα ενάντια στην επιβολή της ατομικής αξιολόγησης! Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου