Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Να πληρωθούν άμεσα και πριν το Πάσχα οι αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικοί!


 

Η μισθοδοσία των αναπληρωτών γίνεται στις 9 κάθε μήνα.

Μέχρι και σήμερα η καταβολή της μισθοδοσίας των συναδέλφων μας αναπληρωτών δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα. Πρόκειται για τον μοναδική κατηγορία εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που δεν θα πληρωθούν πριν τις πασχαλινές εορτές! Πραγματικά η ταλαιπωρία για τους συναδέλφους που κάθε χρόνο χρειάζεται προσαρμόζουν της ζωή τους στα «νέα δεδομένα» δεν έχει τέλος.

Αυτό θα έχει σαν συνέπεια χιλιάδες αναπληρωτές/τριες, εκτός των άλλων προβλημάτων που τους δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ, να περάσουν το Πάσχα χωρίς να έχουν χρήματα μιας και η μισθοδοσία θα καταβληθεί σε 2 εβδομάδες. Σε μια περίοδο όπου οι μισθοί βρίσκονται στα τάρταρα και η ακρίβεια σαρώνει όλες τις πτυχές της καθημερινότητας (στέγη, καύσιμα, τρόφιμα) οι αναπληρωτές-συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί κάθε χρόνο γυρίζουν τη χώρα για να υπηρετήσουν το Δημόσιο Σχολείο, με περιορισμένα όμως δικαιώματα. Με δύσκολες εργασιακές και απρόβλεπτες εργασιακές συνθήκες, καθώς κάθε σχολικό έτος δύνανται να προσληφθούν σε διαφορετική τοποθεσία, με συχνές μετακινήσεις σε νησιωτικές, ημιορεινές και ορεινές περιοχές, με δεδομένη την ανεργία τους θερινούς μήνες, δίνουν τη δική τους καθημερινή μάχη για να υπηρετήσουν το Δημόσιο Σχολείο και να αντεπεξέλθουν στον σπουδαίο και πολυσήμαντο ρόλο του εκπαιδευτικού.

Καλούμε το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να γίνει άμεσα η καταβολή της μισθοδοσίας των αναπληρωτών έτσι ώστε να μη μείνουν χωρίς χρήματα μέσα στις γιορτές.

Δεν θα είναι άλλωστε η πρώτη φορά που μισθοδοσία (συνταξιούχοι, άνεργοι κλπ.) καταβάλλεται λίγες ημέρες νωρίτερα έτσι ώστε να μπορούν να περάσουν με αξιοπρέπεια με τις οικογένειές τους, στο μέτρο του δυνατού, και οι συνάδελφοί μας.

ü  Δεν αρκούμαστε απλά στην έγκαιρη καταβολή ενός μισθού που μόλις μπαίνει «κάνει φτερά» από τα τεράστια έξοδα!

ü  Απαιτούμε εδώ και τώρα από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα στήριξης της καθημερινής διαβίωσης των αναπληρωτών, ειδικά όσων εργάζονται μακριά από τον τόπο τους. Να εξασφαλιστεί δωρεάν μεταφορά και σίτιση. Να δοθεί άμεσα επιδότηση ενοικίου.

ü  Παλεύουμε για εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών συναδέλφων.

ü  Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων αναπληρωτών!

ü  Τα σωματεία στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των αναπληρωτών-συμβασιούχων συναδέλφων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου