Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

3ωρη Στάση Εργασίας


Μετά την ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας των δήμων στους οποίους θα εφαρμοστεί από το Σεπτέμβρη η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή, η Κέρκυρα έμεινε εκτός. Μια επιλογή του Υπουργείου Παιδείας, ενάντια στην απόφαση της τριμερούς επιτροπής, που η ίδια η κυβέρνηση όρισε να γνωμοδοτήσει. Μια πολιτική επιλογή που επικοινωνιακά επιλέγει μικρούς δήμους όπως πχ. Παξοί κι αφήνει απ΄εξω μεγάλους δήμους όπως Κέρκυρα που θα είχαν μεγάλο οικονομικό κόστος.
Στην Κέρκυρα η τριμερής επιτροπή (Δήμαρχος, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Πρόεδρος Εκπαιδευτικών) αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει άμεσα την εγγραφή των προνηπίων στα νηπιαγωγεία. Με τη διαβεβαίωση του Δημάρχου ότι  προλαβαίνουμε να αντιμετωπίσουμε  θέματα κτηριακής υποδομής.  Η απόφαση του Υπουργείου, έρχεται να ματαιώσει την άμεση εφαρμογή του νόμου από τον επόμενο Σεπτέμβρη.
Εκτιμώντας την αναγκαιότητα εγγραφής  όλων των προνηπίων στα νηπιαγωγεία της Κέρκυρας , το  Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Κέρκυρας, ομόφωνα αποφασίζει παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018, στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων στη 1.30 μμ.
Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις τρεις πρώτες του απογευματινού κύκλου.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, συνεχίζουμε τον αγώνα για:

  • Καθολική εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής.
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών στην εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου