Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Καταγγελία για την πρωτοφανή καθυστέρηση καταβολής των χρημάτων της τέταρτης δόσης του 2016



Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας ομόφωνα καταγγέλλει την πρωτοφανή καθυστέρηση καταβολής των χρημάτων της τέταρτης δόσης του 2016 των λειτουργικών αναγκών των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων της Κέρκυρας.

Ενώ τα χρήματα έχουν φτάσει στον λογαριασμό του Δήμου από τον περασμένο Νοέμβριο(!) και ενώ έχουν έγκαιρα εγκρίνει την καταβολή των χρημάτων τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κέρκυρας, τα χρήματα δεν έχουν ακόμα και σήμερα φτάσει στα σχολεία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες της καθημερινότητας. Επιπρόσθετα, οι συνάδελφοι Διευθυντές και Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων αναγκάζονται να καταβάλλουν χρήματα ακόμα και από την τσέπη τους για να καλύψουν τα απαραίτητα έξοδα γραφικής ύλης και θέρμανσης των σχολείων, ενώ παρουσιάζονται ως αφερέγγυοι στους προμηθευτές των σχολείων χωρίς να φέρουν καμία ευθύνη.

Έγκαιρα το Δ.Σ. του Συλλόγου μας είχε θέσει το πρόβλημα στον ίδιο τον Δήμαρχο με συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στις 8 Φεβρουαρίου 2017 και εκείνος εξήγησε ότι εκκρεμούσε η έγκριση του κεντρικού προϋπολογισμού του Δήμου Κέρκυρας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και είχε δεσμευτεί ότι εντός των επόμενων ημερών θα είχαν διατεθεί τα χρήματα στα σχολεία. 

Προκειμένου να ξεπεραστεί -μερικώς- το πρόβλημα τα μέλη του Συλλόγου μας που συμμετέχουν στην Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κέρκυρας πρότειναν να διατεθεί στα σχολεία ένα μέρος των χρημάτων της δόσης από τον κεντρικό λογαριασμό της Σχολικής Επιτροπής, μια πρόταση που έγινε αμέσως δεκτή από την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κα Μαρία Μουζακίτη. Όμως τα χρήματα αυτά δεν ήταν αρκετά έτσι ώστε εξασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων όλου του νησιού. 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας δηλώνει πως δεν γίνεται ανεκτή καμία άλλη καθυστέρηση των χρημάτων και καλεί τη Δημοτική Αρχή, η οποία φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη, να δώσει άμεσες εξηγήσεις για αυτή την πρωτόγνωρη καθυστέρηση των χρημάτων στα σχολεία, να αναζητήσει ενδεχόμενες διοικητικές ευθύνες και τέλος να μας γνωστοποιήσει τις επισκευαστικές δαπάνες του 2015, όπως έχει δεσμευτεί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κος Νίκος Αναστασόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου