Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Έκτακτη Γενική Συνέλευση 24.9.2024

Θέμα: « Ανακοίνωση του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Κέρκυρας για τη νέα σχολική χρονιά 2024 – 2025 – ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ Γ. Σ. ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 – 9 – 2024 στις 19:00 στο 6ο Δημ. Σχ. Κέρκυρας». 

Ευχόμαστε σε όλους/ες τους/τις συναδέλφους/φισσες, τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους γονείς και τους/τις εργαζόμενους/ες στα σχολεία Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά!

Καλωσορίζουμε τους/τις νεοδιόριστους/νεοδιόριστες συναδέλφους/-φισσες, τους/τις αναπληρωτές/-τριες που έρχονται στα σχολεία και νηπιαγωγεία της περιοχής ευθύνης του σωματείου μας! 

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Κέρκυρας λαμβάνοντας υπόψη του τις αποφάσεις της 93ης Γ. Σ. της Δ. Ο. Ε. και τις αποφάσεις του Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. (δες σχετική ανακοίνωση του Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. με αρ. πρ. 59/10 – 9 – 2024) αποφάσισε τα εξής:

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΟ 6Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (Κύπρου 1).

Συνεχίζουμε δυναμικά, μαζικά και μαχητικά στη βάση της υλοποίησης των αποφάσεων της 93ης Γ. Σ. της Δ. Ο. Ε. διεκδικώντας:

·       κατάργηση της «αξιολόγησης» των νόμων 4692/2020 & 4823/2021

·       άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων/φισσών

·       ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών της Π. Ε. (1.200 ευρώ μισθό στον πρωτοδιόριστο, επαναφορά 13ου – 14ου μισθού, ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2027, 300 ευρώ επίδομα ενοικίου σε όλες/όλους τις/τους εκπαιδευτικούς μόνιμους και αναπληρωτές που υπηρετούν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, υπογραφή γνήσιας Σ. Σ. Ε.

·       μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων της Π. Ε. με σύσταση οργανικών θέσεων και αποκλειστικά και μόνο με το πτυχίο και την προϋπηρεσία

·       εξίσωση εργασιακών δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών

·       15 μαθητές στο τμήμα τώρα, πάρτε πίσω τις συγχωνεύσεις – συμπτύξεις τμημάτων

·       ένας/μια εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για κάθε παιδί που το έχει ανάγκη.

Σε ό, τι αφορά τη μάχη που δίνουμε ενάντια στην αξιολόγηση συνεχίζουμε και φέτος σε ό, τι αφορά στην αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων με τα ενιαία κείμενα αποδόμησης της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας επιμένοντας να υιοθετηθούν από τους συλλόγους των διδασκόντων των σχολείων και νηπιαγωγείων μας στις ειδικές συνεδριάσεις για τον προγραμματισμό της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων που θα γίνουν στο χρονικό διάστημα από 20 – 9 – 2024 έως 10 – 10 – 2024 με βάση ειδική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΑ που αναμένεται να εκδοθεί.

ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΟΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ. Σ. ΤΗΣ Δ. Ο. Ε.

Σε ό, τι αφορά τον ορισμό μεντόρων και ενδοσχολικών συντονιστών αλλά και την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ισχύει η ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ της Δ. Ο. Ε. αλλά και αυτή του σωματείου μας  τη δήλωση των οποίων υπογράφουμε και πρωτοκολλούμε στα σχολεία και νηπιαγωγεία μας (επισυνάπτονται).

 

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ Γ. Σ. ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 – 9 – 2024 στις 19:00 στο 6ο Δημ. Σχ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου