Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Ανακοίνωση για την εργατική πρωτομαγιά

Το ΔΣ του ΣΕΠΕ Κέρκυρας, τιμά την Πρωτομαγιά, μέρα μνήμης στους μάρτυρες των αγώνων της εργατικής τάξης και χάραξης μιας πορείας νέων αγώνων με τα αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. 

130 χρόνια από τον ξεσηκωμό στο Σικάγο του 1886 η πρόοδος στην ανθρωπότητα φέρει τη σφραγίδα της πρωτοπόρας τάξης των εργατών. 

Σήμερα, ο καπιταλισμός αποδεικνύεται πιο βάρβαρος και επιθετικός  από ποτέ. Οι παραγωγοί του πλούτου, οι εργάτες, σπρώχνονται στην ανεργία και στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, βιώνουν τη φτώχεια, συχνές - παρατεταμένες και βαθιές κρίσεις, εξαθλίωση, πολέμους. 

Τη στιγμή που οι τεχνολογικές εξελίξεις απογειώνουν τις παραγωγικές δυνατότητες, τη δυνατότητα για περισσότερο ελεύθερο χρόνο, κοινωνικές υπηρεσίες, δωρεάν υγεία – παιδεία και πρόνοια, η καπιταλιστική ιδιοκτησία των μεγάλων – συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής οδηγεί στο τσάκισμα όλων των δικαιωμάτων. με τις περικοπές και τις αναδιαρθρώσεις σε υγεία – παιδεία, στο όνομα της ανάπτυξης. 

Η ηρωική διαδρομή του εργατικού κινήματος δείχνει πως υπάρχει ένας άλλος ρεαλισμός, αυτός της οργάνωσης και του αγώνα. 

Η 1η Μάη είναι ημέρα έμπνευσης και διεθνιστικής αλληλεγγύης. Σαν τέτοια την τιμούμε παίρνοντας μέρος στις συγκεντρώσεις για την εργατική πρωτομαγιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου