Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κέρκυρας

Με τον Δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο συναντήθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας την προηγούμενη εβδομάδα. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Αναστασόπουλος.

Η Πρόεδρος, έθεσε επί τάπητος τα τρέχοντα θέματα των σχολικής κοινότητας που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Δήμου και συγκεκριμένα της δημοτικής και σχολικής επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για τις επισκευαστικές παρεμβάσεις των τεχνικών υπηρεσιών, οι οποίες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί με τα κονδύλια του 2015, ενώ ζήτησε διευκρινίσεις για τον τρόπο αξιοποίησης των κονδυλίων του 2016.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση μεταξύ του Δημάρχου και των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. και ο Δήμαρχος δήλωσε τα εξής:

1.      Αναφορικά με τη διαχείριση των χρημάτων της επιχορήγησης των σχολικών μονάδων εξέφρασε τη ρητή διαβεβαίωσή του ότι αποτελεί πολιτική απόφαση να συνεχίσουν τα χρήματα να μοιράζονται στα σχολεία με τον ίδιο τρόπο που ισχύει έως σήμερα, χωρίς να υπάρχει σκέψη για δέσμευση των χρημάτων των σχολικών επιτροπών. Αναφορικά με την καθυστέρηση της Δ΄ Δόσης των λειτουργικών του 2016 δήλωσε ότι εκκρεμεί η έγκριση του κεντρικού προϋπολογισμού του Δήμου Κέρκυρας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση εντός των επόμενων ημερών, προκειμένου να διατεθούν τα χρήματα στα σχολεία.
2.      Δεσμεύτηκε ότι η υπηρεσία πρασίνου θα αναλαμβάνει τις εργασίες καθαρισμού των σχολείων κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα και των καλοκαιρινών μηνών και ταυτόχρονα η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου θα αναλαμβάνει τη μυοκτονία και την οφιοαπώθηση.
3.      Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών δεσμεύτηκε ότι θα παρουσιάσει εγγράφως τις εργασίες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στα σχολεία αναλυτικά, ενώ για τη  νέα χρονιά εξέφρασε τη βούλησή του μέρος των επισκευαστικών κονδυλίων να διατεθούν στα σχολεία μέσω της σχολικής επιτροπής. Σημείωσε ότι το 2015 ήταν η πρώτη χρονιά από την έναρξη του Καλλικράτη, όπου δόθηκαν στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας τα σχετικά κονδύλια ύψους 106.000 ευρώ.
4.      Τα μέλη του ΣΕΠΕ ανέφεραν την κακή κατάσταση των κτιριακών υποδομών των σχολείων και συγκεκριμένα του 12ου Νηπιαγωγείου, ενώ ταυτόχρονα ζήτησαν τη μετεγκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου Κασσιώπης στο παλιό Δημαρχείο της περιοχής, που αποτελεί αίτημα της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι έχουν διεξαχθεί δύο άγονοι διαγωνισμοί για το 12ο Νηπιαγωγείο και αναζητείται κτίριο να μισθωθεί εντός των ορίων του σχολείου με τη μέθοδο της απευθείας ανάθεσης. Για το Δημοτικό Σχολείο Κασσιώπης εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του και δήλωσε ότι θα διερευνήσει το θέμα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου θα παρακολουθεί στενά όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία της δημοτικής και σχολικής επιτροπής και θα ενημερώσει εκ νέου τα μέλη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου