Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Κανείς μόνος του απέναντι στον αυταρχισμό του υπουργείου!

Συναδέλφισσες/φοι,

 

Μετά και την Ολομέλεια των Προέδρων της ΔΟΕ στις 23 Οκτώβρη, στην οποία οι 108 από τους 111 ΣΕΠΕ που συμμετείχαν μετέφεραν αποφάσεις συνέχισης του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας με επαναπροκήρυξη της Απεργίας-Αποχής, αλλά και μετά την σθεναρή αντίσταση των μελών του Συλλόγου μας που με κάθε τρόπο (αναβολή ειδικών συνεδριάσεων ή στάσεις εργασίας) δεν προχωρούν τις διαδικασίες της αξιολόγησης στη μεγάλη πλειοψηφία των Συλλόγων Διδασκόντων, από προχθές το απόγευμα τα σχολεία του συλλόγου μας που ανέβασαν στην πλατφόρμα του ΙΕΠ την αποτίμηση για το σχολικό έτος 2020-21 με βάση το ενιαίο κείμενο της ΔΟΕ – όπως και εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα- δέχονται ένα απειλητικό e-mail με την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα κ. Κόπτση ο οποίος επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους, να βιάσει τη βούλησή τους και να τους εξαναγκάσει να αναρτήσουν νέα εξατομικευμένη έκθεση αξιολόγησης, να επιβάλει δηλαδή την κατηγοριοποίηση και την ποσοτική διάκριση των σχολείων.

 

Στον ίδιο δρόμο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών εξαπέλυσε άγρια επίθεση ενάντια στην Ομοσπονδία και τους εκπαιδευτικούς απειλώντας ότι η κυβέρνηση θα επιβάλει την εφαρμογή του νόμου. Με ποιον τρόπο άραγε;

 

Η κυβέρνηση δεν θέλει να ακούσει όσα καταγράφουν οι εκπαιδευτικοί στο ενιαίο κείμενο:

  • Την υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης
  • Τις ελλείψεις σε διδακτικό και βοηθητικό προσωπικό
  • Τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή
  • Τα αναχρονιστικά προγράμματα σπουδών, τα απαρχαιωμένα σχολικά εγχειρίδια και τον πληθωρισμό της διδακτέας ύλης
  • Τον κατακερματισμό του σχολικού χρόνου και το φόρτωμα των εκπαιδευτικών με ένα σωρό εξωδιδακτικά καθήκοντα που δυσκολεύουν το παιδαγωγικό τους έργο.

Θέλει να δείξει ως κύριους υπεύθυνους για τα προβλήματα της εκπαίδευσης τους εκπαιδευτικούς και να αποποιηθεί τις ευθύνες της, γι’ αυτό καταφεύγει στις απειλές, τον διοικητικό αυταρχισμό και την απροκάλυπτη λογοκρισία. ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ!

 

Συναδέλφισσες/φοι,

 

καλούμε ως πράξη αντίστασης απέναντι στον αυταρχισμό του υπουργείου παιδείας αλλά και ως πράξη αλληλεγγύης προς τα σχολεία του συλλόγου μας – και όλης της χώρας- που δέχονται τις απειλές και τον αυταρχισμό του κ. Κόπτση:

  1. Να αναρτήσουν άμεσα στην πλατφόρμα του ΙΕΠ το κείμενο της ΔΟΕ για την αποτίμηση της χρονιάς 2020-21.
  2. Να αποφασίσουν ότι θα ακολουθήσουν τον προγραμματισμό που έστειλε η Ομοσπονδία μας και να τον αναρτήσουν τις επόμενες μέρες.
  3. Οι αποφάσεις του Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. μας καλύπτουν πλήρως και καλούμε τους συναδέλφους να αγνοούν πλήρως κάθε είδους παραπληροφόρηση και διάχυση ψευδών ειδήσεων περί συνεπειών για όσες/όσους συντάσσονται με τις αποφάσεις της Δ. Ο. Ε.
  4. Καλούμε τις/τους Διευθύντριες/Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων και τις Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων να εφαρμόζουν τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων περί υιοθέτησης των ενιαίων κειμένων αποτίμησης και προγραμματισμού της ΔΟΕ διότι σε άλλη περίπτωση έχουν νομικές και διοικητικές κυρώσεις. 
  5. Καλούμε τους συναδέλφους να ενημερώνουν άμεσα τον Σύλλογο για οποιαδήποτε αυθαιρεσία και προσπάθεια παραπληροφόρησης.

 

Έπειτα από την ενέργεια του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ να αναπέμψει αυθαίρετα και δίχως αρμοδιότητα εκθέσεις αξιολόγησης σχολικών μονάδων σας κοινοποιούμε το γνωμοδοτικό σημείωμα της νομικής συμβούλου της Δ.Ο.Ε. σχετικά με τη δυνατότητά του να πράξει κάτι τέτοιο.

 

Κανείς μόνος του απέναντι στον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘ, όλοι μαζί ενωμένοι και αποφασισμένοι επιστρέφουμε τον τρόμο σε όσους θέλουν να μας τρομοκρατήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου