Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Τοποθέτηση Προέδρου στην Ολομέλεια Προέδρων 23.10.2021

Ομιλία - Τοποθέτηση

Αντώνη Κουρσάρη, Προέδρου ΣΕΠΕ Κέρκυρας

Αρχικά, να αναφέρω,για ακόμα μια φορά τα τελευταία 10 χρόνια που συμμετέχω στη διαδικασία της Ολομέλειας, ότι είναι απαξιωτικό για τους συναδέλφους που εκπροσωπούμε να προσερχόμαστε ως ομιλητές ανάλογα με την παράταξη στην οποία ανήκουμε. Επίσης, Πρόεδρε, για πρώτη φορά, νομίζω δεν κατέβαλες, ως όφειλες, προσπάθεια στην έναρξη της ομιλίας σου για την ουσιαστική σφυρηλάτηση της ενότητας. 

Σας μεταφέρω την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου της Κέρκυρας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19.10, μια μέρα μετά την επικαιροποιημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΟΕ με την οποία ενημέρωνε ότι είναι σε ισχύ η απεργία αποχή (μια απόφαση που δεν είδα στο πακετάκι με τις υπόλοιπες αποφάσεις της Ομοσπονδίας, αναρωτιέμαι γιατί σας ξέφυγε συνάδελφοι) και λίγες ώρες πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 20 Οκτώβρη όπου στείλατε την απόφαση και το ενιαίο κείμενο. Κι άλλοι συνάδελφοι επισήμαναν προηγουμένως ότι αυτό ήταν προβληματικό. 

Με συμμετοχή 70 ατόμων περίπου, δεν υπήρχε απαρτία, αλλά η συνέλευση είχε δυναμική που είχαμε χρόνια να δούμε ως απόρροια του 85% της συμμετοχής στην απεργία και του 92% στην απεργία αποχή. 

Σε σχέση με τη συνέχιση του αγώνα ως ΣΕΠΕ Κέρκυρας (την έχουμε καταθέσει στο σύνολό της στα πρακτικά):
-Καλούμε τη ΔOE και τις Ομοσπονδίες σε επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση.
-Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε αγώνα με τις μορφές, τα μέσα και τους τρόπους που όλες του μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μέχρι τη νίκη. Με στάσεις εργασίας, με απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην αξιολόγηση, την αντιεκπαιδευτική πολιτική και το νόμο Χατζηδάκη σε συντονισμό με όλα εκπαιδευτικά και εργατικά σωματεία, τους φοιτητές και τους γονείς.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Το ορμητικό και μεγαλειώδες ποτάμι από τους χιλιάδες απεργούς της προηγούμενης Δευτέρας σε όλη τη χώρα που έσπασε την τρομοκρατία και το κλίμα φόβου δεν μπορεί να γυρίσει πίσω! Απέδειξε περίτρανα ότι τώρα είναι η ώρα για αγωνιστική κλιμάκωση! 
Όλα τα βλέμματα είναι σήμερα στραμμένα πάνω μας και χιλιάδες εκπαιδευτικοί περιμένουν σήμερα απαντήσεις. Οφείλει σήμερα το ΔΣ της ΔΟΕ να συνεδριάσει σεβόμενο των Γενικών Συνελεύσεων, που ζητούν τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων που ζητούν ΕΠΑΝΑΠΡΟΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ - ΑΠΟΧΗΣ.

H πρωτόγνωρη συσπείρωση των συναδέλφων γύρω από τα σωματεία αποτελεί κέρδος για τον κλάδο, οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε για να μπορέσουμε να πετύχουμε την ανατροπή της αντιεκππαιδευτικής πολιτικής που έχουμε αναπέναντί μας

Η Κεραμέως και οι υποστηρικτές της αξιολόγησης (κάποιοι μάλιστα ως 5η φάλαγγα μέσα στον κλάδο, λέγοντας ότι οι εκπαιδευτικοί είμαστε επιστήμονες και μπορούμε να συμπληρώσουμε μόνοι μας τους δείκτες) γνωρίζουν πολύ καλά ότι η αξιολόγηση, όχι μόνο δεν είναι αθώα και δήθεν εργαλείο για τη βελτίωση της εκπαίδευσης, αλλά όπου κι αν εφαρμόστηκε, συνδέθηκε με ένα ασφυκτικό σύστημα που αποτελεί κεντρικό μηχανισμό ανατροπής εργασιακών σχέσεων, ιδεολογικής χειραγώγησης και κατηγοριοποίησης σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών, εργαλείο βαθμολογικής-μισθολογικής καθήλωσης και απολύσεων. 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Στόχος της κυβέρνησης είναι διάσπαση εκπαιδευτικού κινήματος, η διάλυση των σωματείων, η καταστολή με κάθε τρόπο, ένας ολοκληρωτικός πόλεμος. 

Δική μας απάντηση πρέπει να είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ

Από ομονοίης τα μεγάλα έργα, που συσπειρώνουν τον κλάδο, όπως η
ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ - ΑΠΟΧΗΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου