Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Κέρκυρας για την περίοδο Οκτωβρίου 2021


 

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας, χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση η οποία στις σχολικές μονάδες του συλλόγου μας ξεπέρασε το 92%. Χαιρετίζει τους συναδέλφους που έβαλαν μαζικά λουκέτο, με 85% συμμετοχή, στα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία του νομού κατά την απεργία της 11ης Οκτωβρίου και οι οποίοι κατέβηκαν στον δρόμο του αγώνα, σε ένα μεγάλο πανεκπαιδευτικό ποτάμι που γέμισε τους δρόμους της Κέρκυρας, της Αθήνας και των άλλων πόλεων και συναντήθηκε με τους διαδηλωτές/-τριες μαθητές/-τριές μας σε μεγαλειώδεις ιστορικές διαδηλώσεις.

Τονίζουμε, για μια ακόμη φορά, ότι όσοι και όσες έχουν δηλώσει απεργία αποχή μέχρι και σήμερα (και μέχρι, φυσικά, την επίδοση) δεν έχουν καμία απολύτως πειθαρχική ή άλλου είδους ευθύνη. Ενημερώνουμε τους/τις Διευθυντές/-ντριες και τους Συλλόγους Διδασκόντων ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν σε ειδική συνεδρίαση καθώς η προθεσμία έληγε στις 10 Οκτωβρίου. Σε περίπτωση που κάποιοι έχουν ενδεχομένως προβεί σε πρόσκληση να την ανακαλέσουν. Οι σύλλογοι διδασκόντων από την επίδοση της απόφασης και μετά θα καλούνται σε συνεδριάσεις. Υπενθυμίζουμε ότι σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 8 του ΦΕΚ 1340/2002 (καθηκοντολόγιο) αλλά και το άρθρο 14 παρ.2 του ν.2690/1999 (κώδικας διοικητικής διαδικασίας) η πρόσκληση για τη συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων πρέπει να γνωστοποιηθεί στους συναδέλφους δύο (2) ημέρες πριν τη συνεδρίαση.

Προχωράμε σε πλατιά καμπάνια των γονιών ενάντια στον Ν. 4823/2021, με ενημερωτική εκδήλωση για τις συνέπειες του νόμου σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας στις 18:00 μαζί με την ΕΛΜΕ και την Ένωση Γονέων Κέρκυρας με ομιλητές από ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΑΣΓΜΕ.

Καλούμε όλους και όλες στην Γενική Συνέλευση την Τρίτη 19 – 10 – 2021 στις 18:00 στο 6ο Δημ. Σχ. Κέρκυρας (Κύπρου 1) προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, με κορυφαίο αυτό της αξιολόγησης, και για τον αγωνιστικό σχεδιασμό του κλάδου. Καλούμε τις/τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στις συλλογικές διαδικασίες του σωματείου μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου