Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Ενημέρωση για τη σύσκεψη για το ζήτημα της άμεσης εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής αγωγής

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη μία το μεσημέρι σύσκεψη στο Δημαρχείο, με παρόντες το ΔΣ του Συλλόγου μας, τον Βουλευτή Κέρκυρας κο Παυλίδη, εκπρόσωπο της Βουλευτού Κέρκυρας κας Βάκη, η οποία βρίσκεται εκτός Ελλάδας, τον Δήμαρχο κο Νικολούζο, τους Αντιδημάρχους Παιδείας κο Απέργη, Τεχνικών Υπηρεσιών κο Γουλή και τον Διευθυντή Π.Ε. Κέρκυρας κο Άνθη. Στη σύσκεψη είχε προσκληθεί και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, ο οποίος αν και είχε δεσμευτεί για την παρουσία του, δεν παρευρέθη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να διευρευνηθούν οι δυνατότητες εξεύρεσης άμεσης λύσης της στέγασης των νηπίων (κυρίως στο κέντρο της πόλης) για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής στο Δήμο Κέρκυρας από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Το ΔΣ έθεσε επιτακτικά το ζήτημα της εξαίρεσης της Κέρκυρας από την άμεση εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής, ενώ είχε προηγηθεί ομόφωνη θετική απόφαση της τριμερούς γνωμοδοτικής επιτροπής. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση, κατά την οποία όλες οι πλευρές έθεσαν τις τεχνικές λεπτομέρειες για συγκεκριμένα κτίρια που απαιτούνται να λειτουργήσουν ως νηπιαγωγεία.

Τελικά προωθήθηκαν δύο εναλλακτικές λύσεις, τις οποίες η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε ότι θα διευρευνήσει και συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη την Παρασκευή 4  Μαΐου στις 12 το μεσημέρι προκειμένου να μην χαθεί η δυνατότητα άμεσης εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.

Ως τότε, καλούμε τις συναδέλφισσες νηπιαγωγούς να γράφουν κανονικά τα προνήπια στα νηπιαγωγεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου