Τρίτη, 24 Απριλίου 2018

Ασυνέπεια ή πολιτική επιλογή στο καιρό των μνημονίων;


Μετά την ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας των δήμων στους οποίους θα εφαρμοστεί από το Σεπτέμβρη η εφαρμογή της υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής με αγανάκτηση διαπιστώσαμε τον εμπαιγμό του Υπουργείου.
Η Κέρκυρα έμεινε έξω από την άμεση εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής. Μια επιλογή ενάντια στην επιλογή της τριμερούς επιτροπής που η ίδια η κυβέρνηση θεσμοθέτησε. Παράλογο ή απλά μια πολιτική επιλογή που επικοινωνιακά επιλέγει μικρούς δήμους όπως πχ Παξοί κι αφήνει απ΄εξω μεγάλους δήμους όπως Κέρκυρα που θα είχαν μεγάλο οικονομικό κόστος;
Στην Κέρκυρα η τριμερής επιτροπή (Δήμαρχος, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Πρόεδρος Εκπαιδευτικών ) αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει άμεσα την εγγραφή των προνηπίων στα νηπιαγωγεία. Με τη διαβεβαίωση του Δημάρχου ότι  προλαβαίνουμε να αντιμετωπίσουμε  θέματα κτηριακής υποδομής.  Η απόφαση της κυβέρνησης ματαιώνει την αναγκαιότητα εγγραφής προνηπίων στα νηπιαγωγεία από το Σεπτέμβρη.
Εμείς θα αγωνιστούμε να ανατρέψουμε την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης.
Το ΔΣ του Συλλόγου μας ζητά άμεσα σήμερα, συνάντηση με τον περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης και θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου