Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018

Συνάντηση του ΔΣ με τον Δήμαρχο Κέρκυρας

Συνάντηση με το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, είχε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος. Αντικείμενο της συνάντησης η δίχρονη δημόσια υποχρεωτική προσχολική αγωγή.

O Σύλλογος ζήτησε την συναίνεση του Δήμου στο πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών για την άμεση εφαρμογή της δίχρονης προσχολική αγωγής και τη σύνδεσή της με την πρωτοβάθμια, μέσω της ομαλής μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο. Οι εκπαιδευτικοί τόνισαν ότι η παραπάνω εφαρμογή πρέπει να ξεκινήσει από τον επόμενο Σεπτέμβρη.

Ο Δήμαρχος συμφώνησε με την παραπάνω θέση και όπως τόνισε, ο Δήμος δεν μπορεί να έχει διαφορετική άποψη απ΄ αυτήν που έχουν οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι. Πρότεινε να συγκροτηθεί μια κοινή πενταμελείς ομάδα εργασίας, που θα ασχοληθεί με τα πρακτικά ζητήματα και κυρίως με το κτηριακό. Επίσης αποφασίστηκε να βγει μια κοινή ανακοίνωση τις αμέσως επόμενες ήμερες, που θα απευθύνεται στους γονείς και θα τους καλεί να εγγράψουν τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο, στην ανακοίνωση θα τονίζονταιτα πλεονεκτήματα της υποχρεωτικής δίχρονης Προσχολικής αγωγής, που εξασφαλίζει στο παιδί συνέχεια ως προς το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου