Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Για το νέο έγγραφο για την αξιολόγηση και τους … «αρνητές»


 Η τακτική των εκβιασμών και του εκφοβισμού από το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζεται. Με νέο έγγραφό του προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις, το οποίο προωθήθηκε σε όλη την ιεραρχία της  Διοίκησης, ζητάει από τους διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν τη διοίκηση για το ποιοι εκπαιδευτικοί «αρνούνται» να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση.

Να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο, αλλά και το Υπουργείο Παιδείας, ότι οι εκπαιδευτικοί δεν «αρνούνται» απλά, αλλά συμμετείχαν στη διαδικασία της απεργίας-αποχής και αγωνίζονται γιατί θέλουν να αποτρέψουν μία αξιολόγηση η οποία θέλει τον δάσκαλο σκυφτό, προκειμένου να περάσει όλη η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Καλούμε τους/τις διευθυντές/ντριες των δημοτικών σχολείων και τους/τις προϊσταμένους/ες των νηπιαγωγείων να απαντήσουν στη διοίκηση χωρίς τον χαρακτηρισμό «άρνηση συμμετοχής» αλλά να αναφέρουν ποιοι αξιολογητές και αξιολογούμενοι συμμετείχαν στη διαδικασία της απεργίας-αποχής ως την Παρασκευή 15 Μαρτίου.

Η ηγεσία του το υπουργείου Παιδείας είναι ενήμερη για την σχεδόν καθολική αντίσταση του κλάδου και για αυτό, μόνο τις τελευταίες 10 μέρες, έχει πάει τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ, 3 φορές στα δικαστήρια και συνολικά κατά τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έχουμε πάει στα δικαστήρια 12 φορές.

Το υπουργείο παιδείας δεν έχει άλλον τρόπο να αντιμετωπίσει τον αγώνα των εκπαιδευτικών, οι οποίοι έχουν δώσει μία αποστομωτική απάντηση σε κάθε προσπάθειά του να περάσει την κατηγοριοποίηση σχολείων μαθητών και εκπαιδευτικών και προσπαθεί να εκφοβίσει και να εκβιάσει τους εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται.

Οι στάσεις εργασίας ισχύουν κανονικά και είμαστε πλήρως καλυμμένοι για το στάδιο της παρατήρησης της διδασκαλίας από τους σχολικούς συμβούλους ή τους διευθυντές.

Για μία ακόμα φορά θα πάρουν την απάντησή τους! Αναμένουμε άμεσα τη νέα απόφαση της ΔΟΕ!

Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους: τα σχολεία μας, τις/τους μαθήτριες/ες μας, τις ζωές μας,


τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλο τον λαό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου