Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Μπλοκάρισμα της αξιολόγησης στο 6ο Δ.Σ. Κέρκυρας


 

Συγκέντρωση για την αποτροπή της αξιολόγησης

στο 6ο Δημοτικό Σχολείο  Κέρκυρας

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται έχει ήδη χάσει.

               Μπέρτολτ Μπρεχτ

ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΧΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΟΤΑΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΕΝΩΜΕΝΗ

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας και ο σύλλογος διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου  σε απόλυτο συντονισμό και με αγωνιστική στάση απέτρεψαν μια προγραμματισμένη αξιολόγηση την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 τριών νεοδιόριστων εκπαιδευτικών από την επιθεωρήτρια- σχολική σύμβουλο και τον διευθυντή του σχολείου.

Ειδικότερα, ο σύλλογος διδασκόντων του 6ου Δ.Σ. Κέρκυρας, μόλις εμφανίστηκε η σχολική σύμβουλος έξω από το σχολείο, αποφάσισε να συμμετάσχει στην τρίωρη στάση εργασίας στηρίζοντας τρεις νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς του σχολείου με αποτέλεσμα την αποτροπή της υλοποίησης της «αξιολόγησης»  (ν.4823/21 και της Υ.Α. 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023).

Ο σύλλογος διδασκόντων -υποδειγματικά ενωμένος- αντιστάθηκε απέναντι στο αντιδραστικό μέτρο που ακυρώνει το αναφαίρετο δικαίωμα των νεοδιόριστων συναδέλφων στη μονιμοποίηση, κατηγοριοποιεί τα σχολεία και καταργεί τη σταθερή εργασία και τα δημοκρατικά δικαιώματα μας. Πρόκειται για μια πράξη υψηλής δημοκρατικής ευαισθησίας και συλλογικής ευθύνης των εργαζόμενων εκπαιδευτικών που δείχνουν τον δρόμο της συλλογικότητας, της ενότητας και της αγωνιστικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων για ένα δημόσιο σχολείο για όλους, ενάντια στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις της κατηγοριοποίησης σχολείων, εκπαιδευτικών, μαθητών.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, βρέθηκαν έξω από 6ο Δημοτικό Σχολείο μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ και μαζί με τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου συγκρότησαν ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης και περιφρούρησης των θεμελιωδών κατακτήσεών μας.

Η επιθεωρήτρια δεν κατάφερε να προχωρήσει τη διαδικασία, με τους νεοδιόριστους/ες μάχιμους εκπαιδευτικούς της τάξης και μαζικά τον σύλλογο διδασκόντων να παίρνουν θέση υπέρ της απεργίας-αποχής κάνοντας μαζικά στάση εργασίας!

Η αποχώρηση της αξιολογήτριας, αλλά και η καθολική συμπόρευση των εκπαιδευτικών με όλο το αγωνιστικό πνεύμα του συνδικάτου (απεργίες, στάσεις εργασίας, απεργία-αποχή, ενιαία κείμενα, κτλ) επιβεβαιώνουν στην πράξη τη βασική προϋπόθεση για την ΕΠΙΤΥΧΙΑ του ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΓΩΝΑ μας που είναι η ενωτική δράση μας και η συλλογική πάλη μας.

Σκοπός των μονομερών πρακτικών των επιθεωρητών -που βρίσκονται πλέον και έξω και μέσα στο σχολείο- είναι η οικονομική αφαίμαξη των εκπαιδευτικών που προασπίζονται τον χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου και αποτελεί μοχλό πίεσης στην αντίσταση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι λαμβάνοντας μισθούς πείνας δέχονται και αυτό το πλήγμα. 

Σε αυτή την κρίσιμη φάση οφείλουμε όλοι να σταθούμε δίπλα στους συναδέλφους μας που το υπουργείο θέλει να χρησιμοποιήσει ενάντια στις συλλογικές και ομόφωνες αποφάσεις του κλάδου να μην περάσει η ατομική αξιολόγηση. Τώρα μπορούμε να τους σταματήσουμε γιατί αν οι νεοδιόριστοι μείνουν μόνοι τους και υποχωρήσουν, τότε έρχεται η σειρά όλων μας, και η κυβέρνηση θα έχει στρώσει το δρόμο για την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, για το χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων, για το καθεστώς άνισων αμοιβών στους εκπαιδευτικούς.

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον σχολικό σύμβουλο ως απλό εντολοδόχο επιθεωρητή που έχει αποκλειστικά μια αποστολή, να επιβάλλει την αντιδημοκρατική και αντιεπιστημονική ατομική αξιολόγηση, όπως αυτή περιγράφεται στον ν.4823/21. Ενδεικτικές είναι οι πανηγυρικές δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου παιδείας για αξιολόγηση των εκπαιδευτικών πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια!

Είναι φανερό ότι η δημοκρατική λειτουργία και η ενωτική πάλη της εκπαιδευτικής κοινότητας δείχνει τη νικηφόρα δυναμική του ενωτικού εκπαιδευτικού κινήματος που και στην Κέρκυρα και πανελλαδικά ακολουθούν το παράδειγμα του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας βάζοντας οριστικό φραγμό στο αντιδραστικό μέτρο του επιθεωρητισμού και γενικά της αξιολόγησης.

Τρέχοντας θα φεύγουν οι νεοφιλελεύθεροι εισβολείς από τα σχολεία μας! Δεν θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση και τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου με τους όρους της αγοράς... το κέρδος, τον ανταγωνισμό, την κατηγοριοποίηση με εκπαιδευτικούς χειραγωγούμενους και φοβισμένους!

Η ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων συναδέλφων θα επιβληθεί από τους μαζικούς αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος!

Ο αγώνας αυτός συνεχίζεται…

Αποφασιστικά, μαχητικά, μαζικά... ανατρέπουμε την αξιολόγηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου