Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Στέγαση εκπαιδευτικών στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας


Θέμα: Στέγαση εκπαιδευτικών στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας εδώ και χρόνια έχει αναδείξει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί εξαιτίας των μειωμένων αποδοχών τους και των συνεχών μετακινήσεών τους σε όλη την Ελλάδα κάθε χρόνο για να υπηρετήσουν με υπευθυνότητα και αυταπάρνηση τη Δημόσια Εκπαίδευση. (http://sepekerkyras.blogspot.com/2019/12/blog-post.html & http://sepekerkyras.blogspot.com/2020/02/blog-post_6.html). Το πρόβλημα αυτό έχει ήδη δυσμενείς επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία και στην εκπαιδευτική λειτουργία της Κέρκυρας και των Παξών.

Διεκδικούμε εδώ και χρόνια από τις κυβερνήσεις και την τοπική αυτοδιοίκηση τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος που ταλανίζει όλους τους μετακινούμενους εκπαιδευτικούς. Το κόστος των μετακινήσεων και της διαμονής σε κάποιες περιοχές είναι δυσβάσταχτο και οξύνεται, εξαιτίας της επέκτασης της πολιτικής της βραχυχρόνιας μίσθωσης των ακινήτων, που εντείνει το πρόβλημα των μειωμένων εργασιακών δικαιωμάτων που αντιμετωπίζουν.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας στην τελευταία του συνεδρίαση εξουσιοδότησε ομόφωνα τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας να προβεί στην εξάντληση όλων των δυνατοτήτων προς εξεύρεση λύσεων για την εξασφάλιση στέγης στους εκπαιδευτικούς και γενικότερα στο μόνιμο ή έκτακτο προσωπικό των δημοσίων φορέων. Τόσο σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο με επιδότηση ενοικίου όσο σε μακροπρόθεσμο με αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 προκειμένου να κοινοποιηθούν τα στοιχεία τους στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας για την υλοποίηση της απόφασης:

https://forms.gle/V3ULxvDmwPrSEUqM8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου