Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Για τα ανύπαρκτα μέτρα για την πανδημία στα σχολεία


Έχει ήδη συμπληρωθεί ένας μήνας λειτουργίας των σχολείων και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία είναι ανύπαρκτα! Προειδοποιούμε για ακόμα μία φορά ότι η κυβέρνηση αφήνει εκτεθειμένους εκπαιδευτικούς και μαθητές, όπως και τις οικογένειές τους. Ιδιαίτερα για τους εκπαιδευτικούς και μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι για μία ακόμα φορά δεν υπάρχει καμία ειδική μέριμνα βάζοντας την ίδια τους τη ζωή σε κίνδυνο.

         Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την κάλυψη των κενών που θα δημιουργηθούν στα σχολεία από εκπαιδευτικούς που θα νοσήσουν.

         Μετά την πενθήμερη καραντίνα για όσους νοσήσουν, προβλέπεται επιστροφή στο σχολείο ακόμα και αν κάποιος/α είναι θετικός/η(!).

         Τεράστιο ζήτημα υπάρχει με την άδεια των αναπληρωτών. Όσοι μετά την πέμπτη ημέρα συνεχίζουν να έχουν συμπτώματα, θα χρεώνονται την άδεια.

         Κανένα επιπλέον μέτρο δεν έχει παρθεί για την καθαριότητα στα σχολεία, παρά τις αυξημένες ανάγκες (5.000 επιπλέον τμήματα ολοήμερου).

         Δεν υπάρχει πρόβλεψη για δωρεάν παροχή όλων των απαραίτητων Μέσων Ατομικής Προστασίας.

         Δεν είναι υποχρεωτικό το self-test στους μαθητές, ώστε, είτε να μη γίνεται καθόλου, είτε να γίνεται με ευθύνη και έξοδα των γονιών, όταν εμφανιστούν συμπτώματα. Για μια ακόμα φορά, οι γονείς θα βάλουν το χέρι στην τσέπη σε περίπτωση υποψίας κρούσματος.

Σχετικά με την υποχρέωση διενέργειας εργαστηριακών διαγνωστικού ελέχχου (rapid test ή PCR test) των μη εμβολιασμένων και μη νοσήσαντων εκπαιδευτικών, σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ 108730/ΓΔ4/8 – 9 – 2022, ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Κέρκυρας εκφράζει την έκπληξη και την απόλυτη αντίθεσή του για οποιονδήποτε διαχωρισμό – και μάλιστα αναιτιολόγητο – μεταξύ των εκπαιδευτικών αλλά και ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/-τριες, σε σχέση με τη διαχείριση του κορωνοϊού COVID 19 κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στη συγκεκριμένη συγκυρία και την τρέχουσα υγειονομική κατάσταση.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·         Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία.

·         Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας σε όλα τα σχολεία.

·         Να γυρίσουν πίσω στις δουλειές τους στα Δημόσια Νοσοκομεία οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.

·         Απαιτούμε δωρεάν, επαναλαμβανόμενα test για όλους (εκπαιδευτικούς και μαθητές) με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

·         Να σταματήσουν οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοί μας εκπαιδευτικοί να υποβάλλονται σε οικονομική αφαίμαξη με την υποχρεωτική υποβολή τους σε rapid test covid 19 – Να γυρίσουν στη δουλειά τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου