Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Προβολή του ντοκιμαντέρ «BACKPACK FULL OF CASΗ στην Αχαράβη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην προβολή του εκπαιδευτικού ντοκιμαντέρ "Backpack full of cash" (Σχολική τσάντα γεμάτη μετρητά), που πραγματεύεται την αυξανόμενη ιδιωτικοποίηση και επιχειρηματικοποίηση  της εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, μέσω των σχολείων charter, τα σχολεία με κουπόνια και τα ηλεκτρονικά σχολεία.

Με παραδείγματα από τη Φιλαδέλφεια, τη Νέα Ορλεάνη, το Νάσβιλ και άλλες πολιτείες αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο διαλύεται η δημόσια εκπαίδευση στη χώρα,  πώς οι κρατικές δαπάνες για τη δημόσια εκπαίδευση  πηγαίνουν στις τσέπες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αντί για τα δημόσια σχολεία, πώς οι «μεταρρυθμίσεις» που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση της Αμερικής έχουν δημιουργήσει «προνομιακές νησίδες μέσα σε μια θάλασσα ανισότητας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από τους δημιουργούς της ταινίας.  «Πρωταγωνιστές» της είναι οι  εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι μαθητές  που αγωνίζονται για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης, ενάντια στο σχολείο της αγοράς και της εμπορευματοποίησης.

Εικόνες 4χρονων νηπίων στην τάξη  να ανοίγουν το tablet τους για να απαντήσουν σε δίωρη εξέταση για το σταθμισμένο τεστ από τους αξιολογητές της πολιτείας ώστε να αξιολογηθεί το νηπιαγωγείο τους και η νηπιαγωγός τους είναι δυστυχώς μια εικόνα από το άμεσο μέλλον που μας ετοιμάζουν. Σας καλούμε για να καταλάβουμε σε ζωντανό χρόνο που πάει η υπόθεση της αξιολόγησης...

Ένα καταπληκτικό ντοκιμαντέρ- αποκάλυψη. Ένα ντοκιμαντέρ δύναμη στα χέρια μας και όπλο στον αγώνα μας ενάντια στην αξιολόγηση.

Θα ακολουθήσει συζήτηση-ενημέρωση για όλα τα ζητήματα της εκπαίδευσης. Σας περιμένουμε! 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου