Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Καταγγελία για πραξικοπηματικές ενέργειες διευθυντών/ντριών


ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ/ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΩΝ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

Η τρομοκρατία, ο αυταρχισμός και η κατάργηση της δημοκρατίας ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Η «αξιολόγηση» του νόμου 4823/2021 θα μείνει στα χαρτιά.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Κέρκυρας ύστερα από καταγγελίες των συναδέλφων – μελών του συλλόγου μας ότι μερικοί Διευθυντές – ντριες ενώ καλούν σε συνεδριάσεις Συλλόγων Διδασκόντων  και  παρόλο που οι συνάδελφοι αποφασίζουν να ανεβάσουν τα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ στην πλατφόρμα του ΙΕΠ, οι Διευθυντές αυτοί  δε σέβονται τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων χαρακτηρίζοντάς τις παράνομες(;), ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ως απαράδεκτες, παράνομες και αντισυναδελφικές τις ενέργειες αυτές.   

Με διάφορες προφάσεις, δικαιολογίες και απειλές αρνούνται  να τις εφαρμόσουν και το χειρότερο είτε προχωρούν  από μόνοι τους  σε  ανάθεση είτε σε απανωτές  συνεδριάσεις  επιμένοντας  να αλλάξουν  γνώμη οι συνάδελφοι. Άλλοι πάλι προχωρούν στην ανάθεση παρά την αντίθετη άποψη των συναδέλφων και την απαίτησή τους να γίνει συνεδρίαση.

Ας γνωρίζουν όμως οι «συνάδελφοι» Διευθυντές/Διευθύντριες «θεματοφύλακες  της νομιμότητας» ότι αυτές οι πραξικοπηματικές και αυθαίρετες  ενέργειες από τη μία προσβάλλουν τη βούληση των συναδέλφων, κι από την άλλη, επειδή παραχαράσσουν παράνομα τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, αποτελούν ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα. Κι αυτό δε θα μείνει αναπάντητο καθώς τα συγκεκριμένα στελέχη με τη στάση τους επέλεξαν να σταθούν απέναντι στους συναδέλφους. Ας μη θεωρούν ορισμένοι/ες ότι ο ασφαλέστερος τρόπος επί κυβερνήσεως Ν. Δ. για να γίνει κάποιος/κάποια εκπαιδευτικός "στέλεχος" της εκπαίδευσης είναι να υπογράψει το πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης και υποταγής που ζητάει το ΥΠΑΙΘ από τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων και από τις Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων μη χρησιμοποιώντας τα ενιαία κείμενα αποτίμησης και προγραμματισμού της ΔΟΕ με τα οποία αποδομείται πλήρως η "αξιολόγηση" - "αυτοαξιολόγηση" των σχολικών μονάδων με βάση τον νόμο 4823/2021. Μάλλον θεωρούν ότι δεν χρειάζονται ούτε προσόντα ούτε πτυχία αρκεί να είσαι "φιλότιμος/φιλότιμη" στις εντολές της εξουσίας και με έμφυτο το ταλέντο της δουλοπρέπειας και του χαφιεδισμού των συναδέλφων τους.

Δε μένει, μετά τη διασπορά των ψευδών απειλών και της τρομοκρατίας του Υπουργείου Παιδείας και των διάφορων καλοθελητών των ΜΜΕ, όλοι όσοι ευθυγραμμίζονται με την κυβερνητική πολιτική να υπαγορεύσουν στους εκπαιδευτικούς και το τι θα γράψουν ακριβώς στις πλατφόρμες της αξιολόγησης για να εκφράσουν την ικανοποίησή τους ότι επιτέλους οι εκπαιδευτικοί υποτάχτηκαν και συμμετέχουν στην αξιολόγηση. Τόση «Δημοκρατία» είχαμε να δούμε από την περίοδο της επτάχρονης δικτατορίας των Συνταγματαρχών.

Το ΥΠΑΙΘ κι όλος ο διοικητικός του μηχανισμός προσπαθούν με κάθε παράνομο και αθέμιτο μέσο να μην περάσουν τα ενιαία κείμενα αποδόμησης της "αξιολόγησης" του νόμου 4823/2021 της ΔΟΕ, γιατί ο πραγματικός και ουσιαστικός στόχος της κυβέρνησης της Ν. Δ. είναι η αποσυσπείρωση των εργαζόμενων από τα συνδικάτα τους και η διάλυση των συνδικάτων καθώς και η ποινικοποίηση - απαγόρευση του συνδικαλισμού και των διεκδικητικών εργατικών αγώνων. Δεν πρέπει να το επιτέψουμε!

Καλούμε τους Διευθυντές/Διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής ευθύνης του συλλόγου μας να σέβονται τις δημοκρατικές διαδικασίες των συλλόγων των διδασκόντων και τις αποφάσεις που λαμβάνονται, ιδιαίτερα όταν κάποιοι/κάποιες από αυτούς έχουν υπάρξει συνδικαλιστικοί υποψήφιοι ή συνδικαλιστές παρατάξεων. Το Δ. Σ. του Συλλόγου εκπαιδευτικών Π. Ε. Κέρκυρας θα προβεί σε όλα τα απαραίτητα συνδικαλιστικά και νομικά μέτρα για να προασπίσει τα δικαιώματα των μελών του και τη δημοκρατική νομιμότητα της λειτουργίας των συλλόγων διδασκόντων. Καλούμε τα μέλη του σωματείου μας να ενημερώνουν άμεσα τα μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου μας όταν αντιμετωπίζουν τέτοιες περιπτώσεις αυταρχισμού και παρανομίας από την πλευρά των Διευθυντών/Διευθυντριών των σχολείων τους.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν. 4823/2021 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου