Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Συλλογή στοιχείων για την υλοποίηση της απόφασης του Κλάδου ενάντια στην αξιολόγηση σχολικής μονάδας


Το κλίμα φόβου δεν θα περάσει ούτε αυτή τη φορά

Συλλογή στοιχείων για την υλοποίηση της απόφασης του Κλάδου ενάντια στην αξιολόγηση σχολικής μονάδας

Ο κλάδος μας δίνει, τον τελευταίο χρόνο, μια ιστορικών διαστάσεων μάχη για την υπεράσπιση της Δημόσιας εκπαίδευσης και του Δημόσιου Σχολείου, ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων/μαθητών/εκπαιδευτικών, όπως επιχειρείται από την αντιεκπαιδευτική πολιτική όπως υλοποιείται με τους νόμους 4692/20 και 4823/21 για την αξιολόγηση.

Στη μάχη που δίνουμε αντιμετωπίζουμε τις απειλές, τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία του Υ.ΠΑΙ.Θ., τις δικαστικές αποφάσεις που κρίνουν «παράνομους» τους αγώνες μας. Παρ’ όλα αυτά μέχρι σήμερα ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ. Αυτό το έχουμε πετύχει με τη συλλογική ΕΝΙΑΙΑ και ΜΑΖΙΚΗ μας στάση. Το έχουμε πετύχει με την καθολική μας συμμετοχή στην απεργία αποχή που ανάγκασε το Υ.ΠΑΙ.Θ. να οδηγηθεί τρεις φορές στα δικαστήρια για να την ακυρώσει. Το έχουμε πετύχει με την καθολική μας συμμετοχή στην απεργία της 11ης του Οκτώβρη.

Το έχουμε πετύχει με τη νέα υποχώρηση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, που δίνει νέα παράταση (μέχρι 29 Νοεμβρίου) για τον προγραμματισμό και τα σχέδια δράσης, καθώς όλο και περισσότερες σχολικές μονάδες υιοθετούν τα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κέρκυρας, στο πλαίσιο των αποφάσεων της ΔΟΕ, για τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση-χειραγώγηση-διάλυση του Δημόσιου Σχολείου, καλεί τους συλλόγους διδασκόντων των Σχολείων να συμπληρώσουν την πλατφόρμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://forms.gle/S766LpU3w4g3c8Hw8, σχετικά με την απόφαση για ανάρτηση των κειμένων στην πλατφόρμα του ΙΕΠ ως τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου στις 14:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου