Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Αίτημα επικαιροποίησης της απόφασης Απεργίας-Αποχής από την Αξιολόγηση

 

Κέρκυρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021

Α.Π.: 97

Προς: ΔΟΕ

Κοιν: Μέλη ΣΕΠΕ


Θέμα: Κήρυξη απεργίας – αποχής από τα προβλεπόμενα στο ν.4823


Συναδέλφισσες-οι,

Τα σχολεία ανοίγουν με πολλά κενά εκπαιδευτικού, επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού και χωρίς να έχει ληφθεί κάποιο μέτρο για το ασφαλές άνοιγμα – αντίθετα η κυβέρνηση επενδύει στον διαχωρισμό των εκπαιδευτικών σε εμβολιασμένους και μη ενισχύοντας τον κοινωνικό αυτοματισμό και την διχόνοια.

Ταυτόχρονα το ΥΠΑΙΘ έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών – και ειδικότερα των Διευθυντών/ Προϊσταμένων – σχετικά με τα προβλεπόμενα στο ν. 4823/2021.

Η επικείμενη έκδοση των Υ.Α. και τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που έχουν ανακοινωθεί έχει ήδη σαν αποτέλεσμα να εμφανιστεί αγωνία και ανησυχία σχετικά με το τι θα πράξει κάθε Σύλλογος Διδασκόντων.

Ως Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κέρκυρας θεωρούμε ότι θα πρέπει άμεσα να επικαιροποιηθεί η απόφαση της ΔΟΕ σε αντιστοιχία της απόφασης της ΟΛΜΕ και να κηρυχθεί απεργία – αποχή από όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται με το ν. 4823 καθώς επίσης και τις σχετικές εφαρμοστικές Υ.Α. και Φ.Ε.Κ. - συμπεριλαμβανομένου και του εσωτερικού κανονισμού.

Είναι ευθύνη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. η συνέχιση του νικηφόρου αγώνα που ξεκίνησε με την αποχή από τις ηλεκτρονικές ψευδο-εκλογές των αιρετών και συνεχίστηκε με την απεργία – αποχή από τις προβλέψεις του ν. 4692. Οι ώρες είναι κρίσιμες και επιβάλλουν αποφασιστικότητα και επαγρύπνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου