Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/4/2013 ΚΟΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΣΕΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ 08/04/2013



Το Υπουργείο Παιδείας με σχετικό έγγραφο (44506/Δ4/02/04/2013) που απέστειλε στους περιφερειακούς δ/ντες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αναφέρει, πως «μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων διατηρεί αυξημένη οργανικότητα, η οποία είναι δυσανάλογη με το μαθητικό δυναμικό». Μάλιστα, αποστέλλονται και πίνακες στα σχολεία με στήλη η οποία αναφέρει τι οργανικότητα θα έπρεπε να έχει κάθε σχολική μονάδα βάσει του μαθητικού της δυναμικού.

Είναι φανερό που στοχεύουν, σαρωτικές συμπτύξεις – συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων άμεσα και χάσιμο οργανικών θέσεων, οι οποίες ξεκινούν από την Α/θμια και θα συνεχιστούν στη Β/θμια στα πλαίσια υλοποίησης των στόχων βίαιης μετακίνησης εκπαιδευτικού προσωπικού, μετατάξεων και τελικά απολύσεων (είναι δηλωμένη η κυβερνητική δέσμευση για απολύσεις 25000 δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2013).

Η εξέλιξη αυτή προφανώς θα επιδεινώσει την ήδη τραγική κατάσταση στην δημόσια εκπαίδευση της χώρας μας. Αυτό είναι το νέο σχολείο της αγοράς, της ημιμάθειας και των επιχειρήσεων. Φτάνει πια! Η μόρφωση είναι δικαίωμα όχι εμπόρευμα. Εδώ και τώρα να αποσύρει το Υπουργείο Παιδείας το εν λόγω έγγραφο.

* Καμία σύμπτυξη – συγχώνευση τμημάτων.
* Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών.
* Διεκδικούμε έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των οξυμένων άμεσων αναγκών των σχολείων.
* Κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και εποπτικά μέσα για την κάλυψη όλων των αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
* Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας για όλα τα παιδιά.
Τα ΔΣ ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ Κέρκυρας καλούν τους συναδέλφους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 10/04/2013 στις 12 μ. στα γραφεία της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Ιονίων Νήσων. Για το ΣΕΠΕ Κέρκυρας έχει προκηρύξει η Διδασκαλική Ομοσπονδία τρίωρη στάση για το παραπάνω θέμα, για δε την ΕΛΜΕ θα διακοπεί η Γενική Απολογιστική Συνέλευση προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ως άνω δράση.



Για την ΕΛΜΕ Κέρκυρας Για το ΣΕΠΕ Κέρκυρας