Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 19:30 στο 12ο Δ.Σ. (Μαρασλή34Α)

Προβολή ταινίας
από την κινηματογραφική ομάδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Κέρκυρας
«Η Ζωή του Μπράιαν / Ενας Προφήτης μα τι Προφήτης! (1979) » την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 στις 19:30 στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας (Μαρασλή 34Α ).


Η Ζωή του Μπράιαν / Ενας Προφήτης μα τι Προφήτης! (1979)
Αγγλικός Τίτλος: Life of Brian / Monty Python`s Life of Brian
Είδος: Κωμωδία
Διάρκεια: 94'
Γλώσσα: Αγγλικά, Λατινικά
Χώρα: Αγγλία
Υπόθεση
O Mπράιαν γεννήθηκε σε ένα στάβλο την ημέρα των Χριστουγέννων, ακριβώς δίπλα στο στάβλο που γεννήθηκε... ξέρετε ποιος. Οι Τρεις Μάγοι με τα Δώρα φτάνουν στο στάβλο του και τα αποθέτουν στην ποδιά του, όταν, όμως, το αστέρι προχωρά, καταλαβαίνουν το λάθος τους και παραδίδουν τα δώρα τους στον διπλανό στάβλο. Αυτή είναι η ιστορία της ζωής του Μπράιαν: πάντα κατά λάθος, όλοι νομίζουν πως είναι ο Μεσσίας. Το πρόβλημα είναι πως εκείνος δεν μπορεί να κάνει τίποτε για να τους πείσει πως δεν πρέπει και να... σταυρωθεί κατά λάθος!
Προκλητικά απολαυστική! Πραγματική κωμωδία… Μια ταινία που δεν πέρασε απαρατήρητη στα τέλη του ’70, όταν έκανε την παρθενική της εμφάνιση, αφού δίχασε -και ακόμη διχάζει- τους ανθρώπους χωρίζοντας τους σε θρησκευόμενους και βαθιά θρησκόληπτους.
Μια από τις πιο τολμηρές φαρσοκωμωδίες καταστάσεων που γεννήθηκε το 1979 από τους Python για να ταράξει τα λιμνάζοντα θρησκευτικά νερά.
Αυτός ο Προφήτης, που είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα Βρετανικά φιλμ, σε φέρνει αντιμέτωπο με το χιούμορ σου, τη σάτιρα, την πίστη σου αλλά και όλα όσα σου έχουν μάθει από μικρό παιδί. Το αριστούργημα που σκηνοθέτησε ο Τέρι Τζόουνς μπορεί να χαρακτηριστεί οτιδήποτε εκτός από βλάσφημο. Στην πραγματικότητα μόνο αν κάποιος έχει ακλόνητη πίστη μπορεί να παρακολουθήσει την ταινία και να γελάσει με την ψυχή του, αφού δεν αφηγείται την ζωή του Χριστού αλλά του Μπράιαν (Graham Chapman) που απλά έτυχε να γεννηθεί την ίδια νύχτα με τον Ιησού αλλά… στο δίπλα στάβλο! Τα αιώνια υπαρξιακά ερωτήματα διακωμωδούνται με μοναδικό τρόπο μέσα από τις κραυγές του Μπράιαν πως δεν είναι ο Μεσσίας αλλά ένας Εβραίος στραβομύτης, ένας οδοιπόρος της Ερυθράς Θάλασσας και είναι περήφανος γι’ αυτό!Είναι απλά ο Μπράιαν ο Ναζωραίος και ακόμη και τη στιγμή της σταύρωσης του βλέπει μόνο τη θετική πλευρά της ζωής τραγουδώντας «Always Look On The Bright Side Of Life»…

Κινηματογραφική Ομάδα ΣΕΠΕ Κέρκυρας

Πληροφορίες: E. Mαλαχά 6946125473