Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων


Θέμα: «Να δοθεί το δικαίωμα αίτησης μετάθεσης σε όσους το επιθυμούν και σε όσους πιθανόν πήραν αλλά όχι στην πρώτη προτίμησή τους, με συνυπολογισμό στα κενά και των νέων οργανικών θέσεων και το ΚΥΣΠΕ να προβεί στην πραγματοποίηση των Μεταθέσεων με βάση τα νέα δεδομένα.»

Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Κέρκυρας έχοντας ως διαχρονική του θέση το πάγιο αίτημα της σύστασης οργανικών θέσεων για όλα τα διδακτικά αντικείμενα και για όλες τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πάλεψε, από κοινού με ολόκληρο τον κλάδο, για τη σύσταση οργανικών θέσεων για τις ειδικότητες των εκπ/κών της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου εκπ/κών Π. Ε. Κέρκυρας θεωρώντας ότι οι υπηρεσιακές μεταβολές των Εκπαιδευτικών (μόνιμοι διορισμοί, μεταθέσεις, μετατάξεις και αποσπάσεις) αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα θέματα που αφορούν όχι απλά τους ίδιους και τη σταδιοδρομία τους άλλα πάνω απ' όλα την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, καλεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ να προχωρήσει άμεσα στην άρση των αδικιών που προέκυψαν από τις συνεχείς παλινωδίες και καθυστερήσεις σε ό, τι αφορά τη σύσταση των νέων οργανικών θέσεων των ειδικοτήτων, οι οποίες δεν συνυπολογίστηκαν στα κενά βάση των οποίων θα γίνονταν οι μεταθέσεις πλήττοντας την ισονομία μεταξύ των εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα ζητούμε να δοθεί το δικαίωμα αίτησης μετάθεσης σε όσους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων της Π. Ε. το επιθυμούν και σε όσους πιθανόν πήραν αλλά όχι στην πρώτη προτίμησή τους, με συνυπολογισμό στα κενά και των νέων οργανικών θέσεων και το ΚΥΣΠΕ να προβεί στην πραγματοποίηση των Μεταθέσεων με βάση τα νέα δεδομένα.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. και τους Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας να προβούν στη λήψη αντίστοιχων αποφάσεων.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου