Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων στα σχολεία


 

Η διασπορά ψευδών ειδήσεων ήταν  και είναι συχνό φαινόμενο σε μια προσπάθεια τρομοκρατίας και καλλιέργειας κλίματος φόβου που εξαπολύεται από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ σε βάρος των εκπαιδευτικών. Ψευδείς ειδήσεις, ακόμη και κάποιες που είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν περιέχουν ίχνος πραγματικότητας ή και λογικής πολλές φορές, μεταδίδονται πλέον με ταχύτητα αστραπής με αποτέλεσμα δυστυχώς να αποκτούν υπόσταση και να  κινδυνεύουν να γίνονται τελικά πιστευτές  από μεγάλη μερίδα των εκπαιδευτικών.

 

Όλοι οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε ότι δίνουμε μια μάχη ενάντια στην κατηγοριοποίηση, την ταξική διαφοροποίηση των σχολείων, τις εφήμερες «δεξιότητες», την αλλοίωση του παιδαγωγικού μας ρόλου. Κανείς δεν πρέπει να ενδώσει στο κλίμα φόβου και τρομοκράτησης που καλλιεργείται. Κανείς δεν πρέπει να υποκύψει στον εκφοβισμό της απαράδεκτου και ανεδαφικού κειμένου που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες σύμφωνα με το οποίο οι διευθυντές/ντριες  κινδυνεύουν να «χάσουν τη θέση τους» επειδή οι σύλλογοι διδασκόντων ομόφωνα ή πλειοψηφικά αποφάσισαν να καταθέσουν το ενιαίο κείμενο της ΔΟΕ.

 

Είναι σαφές από τη ΔΟΕ και τις γνωμοδοτήσεις της νομικής της συμβούλου ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους συναδέλφους, κανένα πειθαρχικό παράπτωμα για τους εκπαιδευτικούς. Πρόκειται για ανυπόστατες, έωλες και ψευδείς διαρροές που έχουν στόχο να σπάσουν την ενιαία στάση μας. Πολιτικές σκοπιμότητες, συνωμοσιολογία, συμφέροντα, αφέλεια κρύβονται συνήθως πίσω από τις κατασκευασμένες αυτές φήμες.

 

Η μάχη είναι μπροστά μας! Τώρα μόλις αρχίσαμε! Απέναντι στον ανορθόδοξο ολοκληρωτικό πόλεμο του Υπουργείου οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αγωνιστική ενότητα και συσπείρωση μας και να χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα που έχουμε στη διάθεσή μας για να τους τρίψουμε στα μούτρα την αξιολόγηση. Ενότητα και όχι κατακερματισμός και διάλυση. Αποφασιστικότητα και όχι σύγχυση. Όλοι και όλα εδώ κρίνονται! Στηρίζουμε τις ειλημμένες αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων που έχουν υιοθετήσει το ενιαίο κείμενο της ΔΟΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου