Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Σχετικά με την ανασυγκρότηση των δήθεν «ΠΥΣΠΕ»

Το ΔΣ του Συλλόγου μας επισημαίνει και υπενθυμίζει πως:

Ο κλάδος με ομόφωνη απόφαση απείχε από τις εκλογές φιάσκο για τα υπηρεσιακά συμβούλια τον Νοέμβρη.

Τον Ιανουάριο όλοι οι «εκλεγμένοι» αιρετοί παραιτήθηκαν (άλλωστε το σύνολο των υποψηφίων είχε αποσύρει τις υποψηφιότητες τους).

Προχθές σε άλλη μια πράξη στον αντιδημοκρατικό κατήφορο η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ ανασυγκρότησαν όλα τα ΠΥΣΠΕ - και αυτό της Κέρκυρας - όχι απλά ενάντια στις αποφάσεις του κλάδου αλλά και ορίζοντας αυθαίρετα δήθεν αντικαταστάτες/τριες των δήθεν αιρετών με αποφάσεις των περιφερειακών διευθύνσεων.

Η σχετική απόφαση έγινε γνωστή χθες και έφτασε στα σχολεία σήμερα προσβάλλοντας τους συναδέλφους/φισσες μας που είδαν ξαφνικά τα ονόματα τους στις δήθεν θέσεις αιρετών χωρίς καν να ερωτηθούν και έχοντας στηρίξει ήδη σθεναρά κάθε απόφαση του Συλλόγου.

Αγνοείται παντελώς και ο τρόπος «επιλογής» των δήθεν αντικαταστατών των αιρετών που πάντως δεν προκύπτει από καμιά δημοκρατική διαδικασία. Η κυβέρνηση δεν όρισε καν τους επόμενους/ες δήθεν εκλεγμένους αλλά όποιον/α ήθελε. Παραδέχονται έτσι πως υπάρχει το δικαίωμα της παραίτησης - που αρνούνταν μέχρι τώρα – αλλά και πως οι δήθεν εκλογές δεν έχουν στην πραγματικότητα καμιά ισχύ ή νομιμότητα – αφού παρακάμπτουν ακόμα και τους δήθεν εκλεγμένους που ανακήρυξαν οι ίδιοι!

Ο Σύλλογος μας και ο κλάδος έδωσαν εδώ στην Κέρκυρα άμεσα και με ενιαία στάση την απάντησή τους ξανά. Καλούμε όλους/όλες να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους, εκείνους τους συναδέλφους που έχουν ήδη καταθέσει αίτηση παραίτησης να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση παραίτησης αλλά και τους τέσσερις νέους στη θέση των δήθεν αιρετών (που επαναλαμβάνουμε ορίστηκαν από τη Διοίκηση χωρίς τη θέλησή τους και χωρίς να ερωτηθούν). Συνεπώς το έγγραφο νέας συγκρότησης του ΠΥΣΠΕ που έφτασε στα σχολεία δεν έχει καμία ηθική ή πρακτική ισχύ.

Είναι φανερό ότι δεν υπάρχουν γνήσια Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ) πουθενά στη χώρα ούτε στην Κέρκυρα ή την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Αυτά που δήθεν θα κληθούν να συνεδριάζουν χωρίς προσκλήσεις σε γνήσια εκλεγμένους αιρετούς θα είναι δοτά συμβούλια αποτελούμενα αποκλειστικά από διορισμένους με πολιτική απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Ο κλάδος των εκπαιδευτικών δεν τα αναγνωρίζει ως συμβούλια ούτε αυτά ούτε τις αποφάσεις τους. Το υπουργείο Παιδείας με την παραπάνω επιλογή αφήνει πολιτικά απονομιμοποιημένες τις όποιες αποφάσεις τους, ακόμα και τις επείγουσες διαχειριστικές.

Θυμίζουμε πως ο Σύλλογός μας, η ΔΟΕ και ο κλάδος αναγνωρίζουν ως μόνους/ες αιρετούς όσους/ες είχαν εκλεγεί από την τελευταία δημοκρατική διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου