Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Καταγραφή ψηφιακών υποδομών και ελλείψεων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Συλλόγου μας


 

Κέρκυρα,  24 Νοεμβρίου 2020 

Αρ. πρωτ.: 358 

ΠΡΟΣ: Μέλη ΣΕΠΕ

Θέμα: « Καταγραφή ψηφιακών υποδομών και ελλείψεων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Συλλόγου μας»

 

Συνάδελφοι/-ισσες,

Σύμφωνα με την απόφαση του Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. χρειάζεται να κάνουμε μια «σύντομη καταγραφή» των ελλείψεων σε ψηφιακές υποδομές, για να καταδείξουμε την πραγματική κατάσταση που υπάρχει και να απαντήσουμε στα διαρκή επικοινωνιακά ψεύδη και ισχυρισμούς του ΥΠΑΙΘ.

Στέλνουμε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο, το οποίο μπορεί να συμπληρωθεί κατά ένα μέρος από εσάς και κάποιες ερωτήσεις σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScvPzG0Jf8k_pjwwQ0cAjQZJ2ZbauY_B5ssIBmgzs749ko6Zw/viewform?usp=sf_link

Τα στοιχεία που ζητάμε να αποστείλετε θα χρησιμοποιηθούν ΜΟΝΟ για στατιστική επεξεργασία και θα δημοσιοποιηθούν ΜΟΝΟ ποσοστά. Σε καμία περίπτωση δεν θα κοινοποιηθούν ή δημοσιοποιηθούν αριθμητικά δεδομένα μεμονωμένης σχολικής μονάδας. Τα αριθμητικά δεδομένα θα παραμείνουν στον Σύλλογο. Τα ποσοστά θα κοινοποιηθούν στη ΔΟΕ για να χρησιμοποιηθούν στην αποκάλυψη της πραγματικής κατάστασης που επικρατεί, την οποία λίγο πολύ όλοι/-ες γνωρίζουμε, καθώς και στην αποκάλυψη των ψευδών που χρησιμοποιούνται από την επικοινωνιακή προπαγάνδα του ΥΠΑΙΘ.

Οι ερωτήσεις δεν καλύπτουν όλο το φάσμα που θα έπρεπε να καλύψει μία εμπεριστατωμένη έρευνα. Αυτό θα το προτείνουμε στο Ι. Π. Ε. Μ. της Δ.Ο.Ε. για να αναπτύξει με τα ανάλογα μεθοδολογικά εργαλεία μια τέτοια έρευνα. Γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποιούμε τον όρο «σύντομη καταγραφή» στον παρόν ερωτηματολόγιο. Ο στόχος μας είναι να μπορέσουμε έως το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής 27 Νοεμβρίου 2020 (το αργότερο), να έχουμε μια συνολικότερη εικόνα για τις σχολικές μονάδες του Συλλόγου μας, στην παρούσα συγκυρία, όπου έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων.

Δεν υπάρχουν ερωτήσεις για τις ελλείψεις ψηφιακών μέσων των εκπαιδευτικών, γιατί θεωρούμε ότι θα έπρεπε κάθε τάξη/τμήμα του Σχολείου / Νηπιαγωγείου να έχει υπολογιστή που θα χρησιμοποιείται από τον κάθε εκπαιδευτικό, χωρίς να είναι αναγκασμένος να χρησιμοποιεί προσωπικά του ψηφιακά μέσα. 

Γνωρίζουμε ότι αυτές τις ημέρες υπάρχει τεράστιος φόρτος ευθυνών για όλους/-ες σας. Παρακαλούμε να γίνει μία προσπάθεια συμπλήρωσης των στοιχείων με συνεργασία του Διευθυντή/-ντριας – Προϊσταμένης  με τον Σύλλογο Διδασκόντων, η οποία θα συνεισφέρει στο κοινό καλό (σχολείων, εκπαιδευτικών, μαθητών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου