Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ - ΤΡΙΤΗ, 2 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΣΤΙΣ 11:30 π.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Η απόφαση της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία των σχολείων, προκαλεί έντονο προβληματισμό και ανησυχία σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Βασικό ζήτημα, πέρα από τα επιστημονικά ερωτήματα για την ορθότητα ή όχι της απόφασης αυτής (πειραματισμός με τη λεγόμενη "ανοσίας της αγέλης" κ.α.), αποτελούν οι όροι και προϋποθέσεις με τις οποίες πραγματοποιείται το άνοιγμα των σχολείων.

Η πραγματικότητα είναι ελλιπές προσωπικό, με 4ωρες συμβάσεις και με συμβάσεις έργου, που δεν επαρκούν για να καλύψουν το πλήθος των σχολείων. Η μεταφορά προσωπικού, που έγινε τις προηγούμενες μέρες από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στη Δευτεροβάθμια και ξανά τώρα πίσω αποδεικνύει τις τραγικές ελλείψεις. Η μονιμοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού και η πρόσληψη επιπλέον μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, μακριά από συμβάσεις και εργολάβους, είναι η μόνη λύση κάλυψης των αναγκών στα σχολεία! Μέχρι τότε να γίνει άμεσα επέκταση της σύμβασης -σε ώρες και αποδοχές- όλου του προσωπικού καθαριότητας. Να μην ξεχνάμε ότι μπροστά μας είναι ο Σεπτέμβριος, που οι συνθήκες επιδημίας θα είναι οι ίδιες, μόνο που τότε θα είναι ΟΛΟΙ οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στη θέση τους, χωρίς άδειες και υπεύθυνες δηλώσεις και οι ανάγκες θα είναι μεγαλύτερες.
Καλούμε και τους 3 Δήμους  στην περίπτωση που τη Δευτέρα, δεν υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία, να λειτουργήσει τα σχολεία, μόνο για όσες ώρες υπάρχει το προσωπικό, από τη μία μεριμνώντας για την υγιεινή και ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών και από την άλλη πιέζοντας την κυβέρνηση για άμεσα μέτρα και ενίσχυση των Δήμων στην αντιμετώπιση του προβλήματος.
Απαιτούμε, εδώ και τώρα:
·         Άμεση μονιμοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού καθαριότητας και πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας των σχολείων.
·         Επέκταση των συμβάσεων με αύξηση στις αποδοχές προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες των σχολείων
·         Επαγγελματικά μέσα ατομικής προστασίας σε όλο το προσωπικό καθαριότητας
Συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των σχολικών καθαριστριών στο Μαράσλειο, την Τρίτη 2 Ιούνη στις 11:30 το πρωί. Για το λόγο προκηρύσσουμε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου