Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Ομιλία Προέδρου στην Ολομέλεια της ΔΟΕ

Ολομέλεια Προέδρων ΔΟΕ                                                                                                         20/10/2018        
Κουρσάρης Αντώνης, Πρόεδρος ΣΕΠΕ Κέρκυρας


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος στην εισήγησή του για την καθυστερημένη προσέλευση των Προέδρων (σωστά!), δεν ανέφερε όμως (όπως και ο συνάδελφος Φασφαλής), την πραγματική αιτία που δημιουργεί την κατάσταση που γλαφυρά περιέγραψε και επικρατεί πράγματι στις Γενικές Συνελεύσεις.
Θυμάμαι πριν 5 χρόνια, στην ολομέλεια των προέδρων την περίοδο της μεγάλης απεργίας των συναδέλφων καθηγητών της ΟΛΜΕ τον Σεπτέμβρη του 2013 ότι καμιά απόφαση δεν είχε παρθεί με αποκλειστική ευθύνη των παρατάξεων που είχαν την πλειοψηφία, ενώ ο τότε πρωθυπουργός Σαμαράς έδινε τηλεοπτικά συγχαρητήρια που οι δάσκαλοι δείξαμε σύνεση και δεν συμμετείχαμε σε μια απεργία με ποσοστά συμμετοχής τις πρώτες μέρες πάνω από 90%!
Θυμάμαι επίσης τη στάση του ΔΣ της ΔΟΕ στις κινητοποιήσεις του προηγούμενου Μάρτη, όπου οι αποφάσεις λαμβάνονταν με καθυστέρηση, σχεδόν τιμωρητικά για την πρωτοβουλία των αναπληρωτών μπορεί να πει κανείς, με αποτέλεσμα τη μειωμένη προσέλευση στις Γενικές Συνελεύσεις και την αποδυνάμωση του κινήματος που είχε αναπτυχθεί!
Καταλάβατε συνάδελφοι του ΔΣ τι προσπάθησαν να σας πουν νωρίτερα οι αναπληρωτές με την παρέμβασή τους; Να βάλουν ένα αντίθετο βελάκι εκεί στο πανό που θα δείχνει τη ΔΟΕ και θα γράφει: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
                Αν θέλουμε να τιμήσουμε τους αγώνες, τις διεκδικήσεις και τις κατακτήσεις της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, αν θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί με σκοπό να συσπειρώσουμε όλους τους συναδέλφους στα σωματεία μας, πρέπει την Τρίτη το ΔΣ της ΔΟΕ να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις, σύμφωνα και με αποφάσεις της ΓΣ της Κέρκυρας:
1.       Να απορρίψει κάθε συζήτηση για άξονες προσόντων (που ισχύουν ήδη αγαπητοί συνάδελφοι στην Ειδική Αγωγή) και να απαιτήσει ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ με βάση αποκλειστικά (με μοναδικό κριτήριο) το πτυχίο και την προϋπηρεσία και με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης.
2.       Να παρθεί σήμερα απόφαση- ψήφισμα υπεράσπισης των ίσων συνδικαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών και να απαιτηθεί πλήρης συνδικαλιστική άδεια ισότιμα με τους μόνιμους συναδέλφους στη ΔΟΕ στην αναπληρώτρια Βαγγελίτσα Δινοπούλου, μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ χωρίς ποινές. Επίσης, να διεκδικήσουμε το δικαίωμα του εκλέγεσθαι των συναδέλφων αναπληρωτών στις εκλογές των αιρετών των υπηρεσιακών συμβουλίων, στα οποία λαμβάνονται αποφάσεις για εκείνους δίχως εκείνους!
3.       Θα πρέπει σήμερα να παρθεί απόφαση προκήρυξης απεργίας αποχής από κάθε διαδικασία αξιολόγησης αυτοαξιολόγησης του ν.4547/18 από τη ΔΟΕ χωρίς άλλη καθυστέρηση ώστε να θωρακιστεί ο κλάδος απέναντι σε κάθε απόπειρα αιφνιδιασμού με εφαρμογή της.
4.       Άμεση και καθολική εφαρμογή της δημόσιας δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης με την άμεση υλοποίηση της ίδρυσης επιπλέον νηπιαγωγείων με κατάλληλες υλικοτεχνικές υποδομές και όχι την πρόχειρη τοποθέτηση αιθουσών προκάτ στους αύλειους χώρους των δημοτικών σχολείων, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και άμεση συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων (Υπουργείου Παιδείας –Κυβέρνησης – ΟΤΑ) και να δοθεί όποια επιπλέον χρηματοδότηση απαιτείται.
5.       Διεκδίκηση Τμημάτων Ένταξης και εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης για την κάλυψη αναγκών ΟΛΩΝ των μαθητών που τα χρειάζονται.
6.       Δάσκαλος ολοημέρου, στήριξη, στελέχωση του δημόσιου ολοήμερου σχολείου προκειμένου να μην αναγκάζονται οι γονείς να απευθύνονται σε ιδιωτικά κέντρα μελέτης.
7.       Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Σε μια περίοδο που Ε.Ε., κυβέρνηση και κεφάλαιο χτυπούν τη μόνιμη εργασία, ελαστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις, απαξιώνουν τον χαρακτήρα της δημόσιας εκπαίδευσης με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που δεν εκπορεύονται από τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης, οφείλουμε να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν.

Μόνος δρόμος, οι καθαρές θέσεις!
Μόνος δρόμος, οι αγώνες μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου