Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Ψήφισμα συμπαράστασηςΟ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας συμπαραστέκεται στον φοιτητή Κωνσταντίνο Μουζακίτη που τα τελευταία χρόνια σύρεται στα δικαστήρια από  ιδιωτικό εκπαιδευτικό- παιδαγωγό, ισχυριζόμενο ότι ο τότε  16 χρoνος μαθητής  Κ. Μουζακίτης τον συκοφάντησε, δυσφήμισε και έθιξε την υπόληψή του αποκαλώντας τον φασίστα την ώρα που έμπαινε σε καφενείο με την συνοδεία ενήλικων φίλων του. Ο Κ. Μουζακίτης  δεν διώκεται  για κοινά ποινικά αδικήματα, για προσωπικούς ή άλλους λόγους, αλλά για την πολιτική του άποψη και στάση, επειδή τόλμησε να υψώσει το ανάστημα του και τη φωνή του απέναντι στον εκφασισμό του τόπου του. Πρόκειται για τη γνωστή τακτική των μηνύσεων που σκοπό έχουν την φίμωση δημοκρατικών και αντιφασιστικών φωνών.

Κατά την διάρκεια των σχολικών του χρόνων ο Κωνσταντίνος Μουζακίτης  ήταν ένας άριστος μαθητής, με δημοκρατικές ευαισθησίες και αίσθημα αλληλεγγύης. Αντιστάθηκε στον εκφασισμό του σχολείου του αγωνιζόμενος   ενάντια σε ρατσιστικές προς συμμαθητές του συμπεριφορές αλλά και ρητορικές μίσους , ώστε ντόπιοι και μετανάστες μαθητές να ζουν και να φοιτούν,  με αξιοπρέπεια και με ασφάλεια  μέσα στο σχολικό περιβάλλον.

Μέσα στα θολά νερά της οικονομικής κρίσης, της φτώχιας και των αντιλαïκών πολιτικών, το φασιστικό-εθνικιστικό (όπως αυτοαποκαλείται) τέρας ξανασηκώνει κεφάλι, τρομοκρατώντας και δολοφονώντας ανθρώπους. Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, γιατί η σιωπή και η ανοχή απέναντι σ’αυτές τις προκλήσεις είναι συνενοχή. Η απομόνωση αυτών των  αντιλήψεων πρέπει να γίνει υπόθεση του εργατικού λαϊκού κινήματος, ενάντια σε όσους πρεσβεύουν τις απόψεις αυτές και τις στηρίζουν αλλά και ενάντια στο σύστημα που τις παράγει .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου