Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΣΕΠΕ Κέρκυρας – ΕΛΜΕ Κέρκυρας: ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Καλούμε  σε σύσκεψη τους συναδέλφους αναπληρωτές Α/θμιας και Β/θμιας, 
τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 στις 7 μμ στο 7ο δημοτικό.
Την Τετάρτη στη 1μμ κινητοποίηση στην Περιφερειακή Δ/νση Eκπαίδευσης.


Η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με την υπογραφή του 3ου μνημονίου εφαρμόζει   την  πολιτική που ακολούθησαν  όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αποδεχόμενη  τις πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οδηγούν στην τακτική των μηδενικών μόνιμων διορισμών στα σχολεία για μια ακόμη χρονιά. Με επικοινωνιακά τεχνάσματα τα τελευταία δύο χρόνια «ευαγγελίζονταν» 20.000 διορισμούς από τη μια, ενώ ο Υπουργός την ίδια στιγμή προσυπέγραφε την προτεινόμενη τροπολογία, σύμφωνα με την οποία εκτός από το γεγονός ότι μπαίνουν οι διορισμοί στο «ψυγείο» επ’αόριστον, προαναγγέλλονται και περικοπές στους αναπληρωτές .  Με μεθοδεύσεις ( κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων, 2πλές,3πλές αναθέσεις, κατάργηση  εργαστηρίων, αύξηση των μαθητών με μαθησιακές στο τμήμα) μέχρι τώρα ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων αναπληρωτών, βρέθηκαν εκτός  σχολείου.

 

Η κατάσταση μάλιστα επιδεινώνεται, γιατί με βάση τις τελευταίες αντιεκπαιδευτικές αλλαγές, με την ενοποίηση κλάδων και τη μείωση ωρών μαθημάτων στο ωρολόγιο πρόγραμμα, την ενοποίηση ειδικοτήτων ακόμα μεγαλύτερος αριθμός συναδέλφων μας, αναπληρωτών,  που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση καλύπτοντας πάγιες ανάγκες, οδηγούνται στην ανεργία!  Την ίδια στιγμή δημιουργεί τεχνηέντως πλεονάζον προσωπικό. Με τροπολογία- προσθήκη στο σχέδιο νόμου του Υπ. Οικονομικών αναφέρεται:
  « … Η προτεινόμενη ρύθμιση καθίσταται αναγκαία ενόψει: α) Των ισχυόντων και για τα σχολικά έτη 2017–2018 και 2018-2019 περιορισμών διορισμών/προσλήψεων προσωπικού στο δημόσιο τομέα, οι οποίοι υπαγορεύονται και κατά την περίοδο αυτή από εξαιρετικά σοβαρούς και επιτακτικούς δημοσιονομικούς λόγους. β) Του απολύτως επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν ομαλά και απρόσκοπτα οι σχολικές μονάδες, με την έναρξη του σχολικού έτους και χωρίς καμία καθυστέρηση. Τονίζεται ότι για τη στελέχωση των σχολικών μονάδων και την έγκαιρη κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης, τα διαθέσιμα χρονικά περιθώρια είναι εξαιρετικά στενά, διότι οι διαδικασίες πρέπει να ολοκληρώνονται, κατά το δυνατόν, πριν την έναρξη των μαθημάτων. γ) Της αναγκαίας προσαρμογής/διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων, ώστε να καλυφθούν πλήρως οι ιδιαιτερότητες της ειδικής διαδικασίας ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων και των τυχόν ενστάσεων των υποψήφιων για πρόσληψη.  


   Η αναγκαιότητα θέσπισης της προτεινόμενης προσωρινής ρύθμισης ενισχύεται και από το γεγονός ότι οι ισχύοντες δημοσιονομικοί περιορισμοί καθιστούν αδύνατο κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα το διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, βάσει των πάγιων ισχυουσών διατάξεων.»


Το κομμάτι της εκπαίδευσης που πλήττεται πρώτο είναι αυτό της ειδικής αγωγής.. Από το Σεπτέμβρη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μεθοδεύει την κατάργηση της. Διαμορφώνει το έδαφος στη Γενική Εκπαίδευση ,ώστε να υπάρχουν τεχνητά πλεονάσματα εκπαιδευτικών, τους οποίους τους  «εξαναγκάζει»  να τοποθετηθούν στην ειδική αγωγή με διαδικασίες ταχύρυθμων σεμιναρίων.
Είναι προφανές πως αυτό που συμβαίνει στο πιο ευάλωτο κομμάτι της εκπαίδευσης ,στους αναπληρωτές προοικονομεί τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και των μονίμων. Εκπαιδευτικοί «παντός καιρού», με πολλαπλές αναθέσεις μαθημάτων, με κινητικότητα λόγω των τεχνητών πλεονασμάτων, που κάθε φορά θα επινοούν,με κινητικότητα. Αυτό είναι το εργασιακό μας μέλλον.
Καλούμε σε ετοιμότητα τους συναδέλφους ,μόνιμους και αναπληρωτές, Η κυβέρνηση προσπαθεί να θολώσει τα νερά  προκαλώντας τεχνητούς διαχωρισμούς, με τη λογική του «διαίρει και βασίλευε», ώστε να κερδίσει χρόνο ,για να υλοποιήσει αυτά  τα αντιδραστικά μέτρα. 



  Ζητάμε:

  • Μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών τώρα
  • ŸΝα σταματήσουν οι απολύσεις αναπληρωτών
  • Ÿ20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια.
  • ŸΝα ανακληθεί η ρύθμιση που αποτρέπει την ουσιαστική μείωση των μαθητών στα τμήματα, στα οποία υπάρχουν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες
  • ŸΠλήρη δικαιώματα ασφαλιστικά, εργασιακά, συνδικαλιστικά στους αναπληρωτές
  • ŸΕπίδομα ανεργίας για όλους τους αναπληρωτές και όλη την περίοδο της ανεργίας
  • ŸΠλήρη προστασία της κύησης και ακώλυτη χορήγηση άδειας επαπειλούμενης κύησης στις αναπληρώτριες με πλήρεις αποδοχές, καταβολή ενσήμων και αναγνώριση της προϋπηρεσίας
  • Ουσιαστική στήριξη της Ειδικής αγωγής –Μόνιμοι διορισμοί στην ειδική αγωγή- Καμία τοποθέτηση χωρίς τυπικά προσόντα και απόσυρση της εγκυκλίου και του ν. 4415/2016 – Να μην περάσει η τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπ. Οικονομικών για περιορισμό προσλήψεων και πάγωμα διορισμών.-Να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή η εγκύκλιος για ίδρυση και λειτουργία τμημάτων ένταξης- Τμήματα ένταξης σε κάθε σχολείο-τα τμήματα ένταξης να λειτουργούν ανεξάρτητα. Καμιά ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα στην ειδική αγωγή
  • Να αποσυρθεί η τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπ. Οικονομικών για περιορισμό προσλήψεων και πάγωμα διορισμών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου