Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 19/3/2013 και ΠΕΜΠΤΗ 20/3/2013

Πληροφορίες: E.  Μαλαχά 6946125473

                    Γ.  Πουλιάσης   6944725246

Κέρκυρα  18/03/2014

Αρ. Πρωτ.:23

 

ΠΡΟΣ: Μέλη Συλλόγου

 

 

 

 

 

 

 

ΘΕΜΑ: 48ωρη Απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Μαρτίου

 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, την Τετάρτη, 19 Μαρτίου και την Πέμπτη, 20 Μαρτίου  συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία ενάντια στις απολύσεις-διαθεσιμότητες  στο Δημόσιο με πρωτοφανή βιαιότητα συνεχίζει να πλήττει την χώρα μας η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, 25% πτώση του ΑΕΠ σε πέντε χρόνια, 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστοι!

Παρ΄ όλα αυτά η ντόπια και ξένη ολιγαρχία που λυμαίνονται τον τόπο ετοιμάζουν χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο, επιπλέον περικοπές στις όποιες κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες  έχουν απομείνει. Το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση και τις καταργήσεις οργανισμών θα αποτελέσει το τελειωτικό κτύπημα για όποια κοινωνική λειτουργία του κράτους και θα την παραδώσει  στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Η πρόβλεψη σε αυτό υποχρεωτικά το 15% των αξιολογούμενων δημοσίων υπαλλήλων να κρίνονται ως ακατάλληλοι, δημιουργεί τη μόνιμη δεξαμενή απολύσεων στο δημόσιο.

Πέρα όμως και πάνω από τους σχεδιασμούς των μονοπωλίων υπάρχουν τα συμφέροντα της τεράστιας πλειοψηφίας των εργαζομένων του τόπου που μπορεί και πρέπει να επιβάλλει μία άλλη προοπτική με γνώμονα τα συμφέροντα και τις ανάγκες της . Αυτή η προοπτική αντικειμενικά συγκρούεται με την πολιτική της ολιγαρχίας και τα στηρίγματα της δηλαδή την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Για να γίνει ο λαός νοικοκύρης στο τόπο του, για να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις μιας άλλου τύπου ανάπτυξης χρειάζεται σύγκρουση και αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς συνασπισμούς όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.  Αυτό είναι ένα έργο δύσκολο, γιατί είμαστε σε εποχή που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται δραματικά, με πρόσφατο παράδειγμα την Ουκρανία. Όμως η ιστορία όλων των μεγάλων κοινωνικών αγώνων δείχνει πως όταν ένας λαός είναι ενωμένος, όταν εμπνέεται από το όραμα μιας άλλης κοινωνικής και οικονομικής πραγματικότητας που στο κέντρο της έχει τον εργαζόμενο και τις ανάγκες του, όταν καθοδηγείται από μία πολιτική πρόταση άμεση , καθαρή και ρεαλιστική, τότε μπορεί να βαδίσει με επιτυχία στο δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής.

Συνάδελφοι-ες

Μας λένε ψέματα όσοι μας καλούν να υποταχτούμε στην καταστροφή που μέρα τη μέρα συντελείται στη χώρα μας «γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση». Ψέματα επίσης  λένε όσοι καλλιεργούν την αυταπάτη πως με μία ψήφο στις εκλογές θα λυθεί το πρόβλημα. Η αλήθεια είναι πως, αν δεν πάρει ο καθένας από μας και όλοι μαζί την κατάσταση στα χέρια του, λύση υπέρ των συμφερόντων μας δεν πρόκειται να υπάρξει. Γι΄ αυτό η απεργία την Τετάρτη 12/3/2014 μπορεί και πρέπει να είναι το σημείο καμπής που θα σημάνει πως οι εργαζόμενοι γίνονται ο καθοριστικός παράγοντας των εξελίξεων.

  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, τις απολύσεις και την κατάργηση των οργανισμών. ΟΧΙ στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση.
Καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα, επαναφορά όλων των διαθέσιμων στις δουλειές τους. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα στους συναδέλφους που εργάζονται στο Δημόσιο σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΣΠΑ.
Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία - πρόνοια για όλους.
Όχι στο νέο σχολείο ΑΕ, των χορηγών, της ημιμάθειας και της επιχειρηματικότητας.
Να εμποδίσουμε, να ακυρώσουμε στην πράξη τα μέτρα της κυβέρνησης για την πρωτοβάθμια Υγεία, όχι στο κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας. Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας - πρόνοιας για όλους. Ενιαίος κρατικός φορέας παραγωγής, έρευνας και διάθεσης φαρμάκου. Δωρεάν φάρμακα για όλους. Να καταργηθούν οι συμμετοχές στα φάρμακα.

 Όχι στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση τον αφανισμό των ταμείων, τη νέα ληστεία των συντάξεων και οικογενειών. Να φορολογηθεί στο 45% το μεγάλο κεφάλαιο

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν:

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19/3/2014 ΣΤΙΣ 10.30 Π.Μ. ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20/3/2014 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΙΣ 11 Π.Μ.

 

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου