Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Πληροφορίες: E.  Μαλαχά 6946125473

                    Γ.  Πουλιάσης   6944725246

Κέρκυρα  29/01/2014

Αρ. Πρωτ.:10

 

ΠΡΟΣ: ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

ΚΟΙΝ. ΔΟΕ

 

 

 

 

ΘΕΜΑ: Εφαρμογή της αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης (ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ)που προωθεί το ΥΠΑΙΘ

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, το  Δ. Σ.  του Συλλόγου μας χαιρετίζει όλους εσάς που με την υπογραφή σας, με συντριπτική πλειοψηφία ταχθήκατε κατά της επιχειρούμενης «αξιολόγησης» που στόχο έχει να αποδομήσει τη δημόσια παιδεία και να οδηγήσει σε κατηγοριοποίηση - κλείσιμο σχολείων και απολύσεις εκπαιδευτικών.  Με τη μεγάλη συμμετοχή των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Κέρκυρας(688 υπογραφές) για μία ακόμη φορά αποδείξαμε ότι εμείς μπορούμε να προχωρήσουμε ενωτικά. Η εμπιστοσύνη σαςστο Δ.Σ. αλλά και στη δύναμη της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης μας δίνει δύναμη και αισιοδοξία.

Επίσης η μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα στέλνει σαφές μήνυμα στον Υπουργό Παιδείας ότι μάλλον δεν μαςμέτρησε καλά όταν έλεγε:  

 

«Θεσμοθετήσαμε μετά από 30 χρόνια την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, αλλά και του εκπαιδευτικού έργου. Όχι μόνον θα προχωρήσει, αλλά και θα επιταχυνθεί. Οι αντιδράσεις είναι το κύκνειο άσμα μιας συντεχνίας, και όχι της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών που την επιζητούν».

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, το επόμενο διάστημα με βάση την εγκύκλιο στις 10/12/2013 με τίτλο «Εφαρμογή του θεσμού της Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της σχολικής μονάδας κατά το σχολικό έτος 2013-2014 – Διαδικασίες» θα επιχειρηθεί από την διοίκηση να πραγματοποιηθούν συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων και να προχωρήσουν οι διαδικασίες αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας με τον ορισμό ομάδωνεργασίας των εκπαιδευτικών.

 

Είναι σαφές ότι με βάση τις αποφάσεις των ΓΣκαι του ΔΣτου Συλλόγου μας, τις αποφάσεις του ΔΣτης ΔΟΕ, και το κείμενο υπογραφών του συλλόγου μας και της Δ.Ο.Ε. ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

Να τονίσουμε ότι δεν ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣεπομένως οι εκπαιδευτικοί έχουν κάθε δικαίωμα αλλά και καθήκον απέναντι στοδικό τους εργασιακό μέλλον αλλά και τωνσυναδέλφων τους να μη συμμετέχουν σε αυτές τις ομάδες εργασίας.

 

Η μάχη για την ακύρωση της αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης είναι κομβική μάχη, τεράστιας σημασίας για την εκπαιδευτική κοινότητα και το μέλλον του δημόσιου σχολείου.  Την εποχή αυτή που κρίνεται το δικαίωμα στην εργασία, τη στιγμή που ήδη στη δευτεροβάθμια απολύθηκαν συνάδελφοι, δεν πρέπει να βρεθεί ούτε ένας συνάδελφος που θα δηλώσει συμμετοχή στις «ομάδες εργασίας» .

 

 

Συνάδελφοι – σσες η αυτοαξιολόγηση και η αξιολόγηση είναι απονομιμοποιημένες στη συνείδηση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Το αποδεικνύουν:

 

οι 688 υπογραφές που συγκεντρώσαμε από τους εκπ/κούς των σχολείων του συλλόγου μας,
οι δεκάδες χιλιάδες που συγκεντρώνονται σε όλη την Ελλάδα,
οι μαζικές ακυρώσεις των σεμιναρίων για την αυτοαξιολόγηση σε ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ εξαιτίας των αποφασιστικών κινητοποιήσεων των συλλόγων και της μαζικής συμμετοχής των εκπαιδευτικών σε αυτές. 

 

Με βάση τα παραπάνω:

 

Καλούμε τους συναδέλφους, όπως και η Δ. Ο. .Ε. στις επικείμενεςσυνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων σε κάθε σχολική μονάδανα μην προχωρήσουν στη διαδικασία αποτίμησης των 15 δεικτών ποιότητας, να μη συμμετέχει ΚΑΝΕΙΣ εκπαιδευτικός στις ομάδες εργασίας, στη διαμόρφωση σχεδίων δράσης καθώς και την υποβολή οποιασδήποτε έκθεσης αξιολόγησης.

 

Ως ενδεικτικό σχέδιο πρακτικού του συλλόγου διδασκόντων προτείνουμε το αντίστοιχο σχέδιο που αποφάσισεομόφωνα το Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Είναι  αυτονόητο ότι κάθε σύλλογος διδασκόντων μπορεί να το τροποποιήσει, με την επισήμανση όμως, να καταλήγει στην άρνηση συμμετοχής στις ομάδες εργασίας.

 

Επισημαίνουμε ότι το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.αναφέρει επί του θέματος :

 

 «Σε κάθε περίπτωση, όμως, που οι σύλλογοι διδασκόντων θα συζητήσουν το ζήτημα της αυτοαξιολόγησης το αποτέλεσμα πρέπει να είναι η ξεκάθαρη απάντηση ότι οι ομάδες εργασίας δε συγκροτήθηκαν» και καλεί τους εκπαιδευτικούς :

      «Να  εκφράσουν συντεταγμένα με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους απέναντι στην προωθούμενη αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση – χειραγώγηση.

Να μην προχωρήσουν στη στελέχωση των ομάδων εργασίας».  

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου