Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ "ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ"

Πληροφορίες: E.  Μαλαχά 6946125473

                    Γ.  Πουλιάσης   6944725246

Κέρκυρα  18/12/2013

Αρ. Πρωτ.: 97

 

ΠΡΟΣ:ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

 

 

ΘΕΜΑ: ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι Ο σύλλογός μας επιβεβαιώνοντας την παλιότερη θέση Γενικών Συνελευσεων, ενάντια στην «αυτοαξιολόγηση» της σχολικής μονάδας, την αντίθεσή του στο σχέδιο Π.Δ. για την αξιολόγηση, αλλά και την αταλάντευτη θέλησή του να παρεμποδίσει την εφαρμογή τους στην πράξη, καλεί:

τους Δ/ντές των σχολικών μονάδων να μην συμμετέχουν στα επιμορφωτικά σεμινάρια και τους σχολικούς συμβούλους να μη συμπράξουν στην προετοιμασία τους.
Οι Σύλλογοι Διδασκόντων να μη δεχτούν καμιά εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης.
Να αντιδράσουν και συλλογικά και προσωπικά. Να μην υπακούσουν.
Το Δ.Σ. και η ΔΟΕ, παρέχουν συνδικαλιστική κάλυψη στους συναδέλφους,  που δε θα πειθαρχήσουν.
Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για να ακυρώσουμε στην πράξη τα σεμινάρια αυτά. 

Συνάδελφοι,ισσες!                                                                                                                                   Η «αυτοαξιολόγησή» τους δεν έχει καμιά σχέση με τη λαϊκή ανάγκη να γίνει ο εκπαιδευτικός καλύτερος, επιστημονικά πληρέστερος, πιο ικανός στο να μορφώνει ολόπλευρα τα παιδιά.

Δεν έχει καμιά σχέση με την ανάγκη για ένα ενιαίο σχολείο, βασικό, υποχρεωτικό για όλα τα παιδιά, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν. Δεν θέλουν ούτε έναν τέτοιο εκπαιδευτικό, ούτε ένα τέτοιο σχολείο. Θέλουν το «σχολείο ΑΕ» και το δάσκαλο σκυφτό. Αυτό υπηρετεί το μαστίγιο της «αυτοαξιολόγησης» και τοκαρότο της «καινοτομίας».

Είναι ώρα προσωπικής ευθύνης για τον καθένα και την καθεμιά, για όλους μας. Αν τώρα δεν αποφασίσουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, θα βρεθούμε χειροπόδαρα δεμένοι και με την πλάτη στον τοίχο για πολλά, πολλά χρόνια. Τέτοιο δικαίωμα δεν έχουμε. Έχουμε χρέος στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, στους μαθητές μας, στις νεότερες γενιές να αντιδράσουμε. 

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ-ΕΣ ΜΑΖΙΚΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΟΤΗΣ ΔΟΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

 

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου