Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

ΣΧΟΛΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Πληροφορίες: E.  Μαλαχά 6946125473

                    Γ.  Πουλιάσης   6944725246

Κέρκυρα  19/11/2013

Αρ. Πρωτ.: 95

 

ΠΡΟΣ: ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

ΚΟΙΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

 

ΘΕΜΑ: ΣΧΟΛΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, το Σχολικό Μουσείο Κέρκυρας δημιουργήθηκε με μεγάλη συλλογική προσπάθεια το 2008. Αποτελεί μια μοναδική πρόταση – προσέγγιση σχολικού χώρου και χρόνου καθώς γεφυρώνει το εκπαιδευτικό παρόν με το παρελθόν.

Ο επισκέπτης του, γεμίζει από συναισθήματα και γνώσεις  καθώς εκθέτονται σχολικά  αντικείμενα που διαχρονικά συνόδευαν τις μαθητικές δραστηριότητες των παιδιών. Συμμετέχει σε ένα ιστορικό χώρο που καθίσταται νησίδα αναμνήσεων για τους μεγαλύτερους και μάθησης για τους νεότερους..

Ο σύλλογός μας καθώς και η Διεύθυνση Π.Ε. ήταν από αυτούς που συνέβαλαν και προσέφεραν στη δημιουργία του, ώστε να υπάρξει συντήρηση και αξιοποίηση της σχολικής μας κληρονομιάς.

Το σχολικό μουσείο διαθέτει πλούσια συλλογή εκθεμάτων και γίνονται σ αυτό εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές όλων των τάξεων. Είναι ένας  χώρο μοναδικός στην Ελλάδα για την μουσειακή αλληλεπιδραστική δράση του.

Δυστυχώς ενημερωθήκαμε πως υπάρχουντοπικοί παράγοντες στην τοπική κοινωνία που προτείνουν μετακίνηση-κλείσιμο του μουσείου, λόγω όπως ισχυρίζονται«μειωμένης επισκεψιμότητας», προκειμένου να αξιοποιηθεί το κτήριο για υπηρεσίες του Δήμου.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας εκφράζει την έντονη αντίθεση του σε τέτοιες πρωτοβουλίεςπου αξιολογούν την πολιτιστική δράση με αγοραίους όρους και δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψουμε καμιά «μεταρρυθμιστική»ενέργεια εις βάρος του .

Καλούμε τους συναδέλφους να διοργανώσουν επισκέψεις με τα σχολεία τους και να σταθούν αρωγοί στο Σχολικό μουσείο της Κέρκυρας.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου