Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Πληροφορίες:  E.  Mαλαχά    6946125473

                     

                            

Για δεύτερη χρονιά η κινηματογραφική ομάδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Κέρκυρας συνεχίζει τη δράση της με την προβολή της ταινίας:

«ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ»

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 Νοεμβρίου 2013 στις 19:30

στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας (Μαρασλή 34Α ).

DIARIOS DE MOTOCICLETA / THE MOTORCYCLE DIARIESΚοινωνικήΈγχρ., Διάρκεια: 128'

Παραγωγή: Αργεντινή - Χιλή - Περού - ΗΠΑ - ΓερμανίαΣκηνοθεσία: Βάλτερ Σάλες
Πρωταγωνιστούν: Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Μία Μαέστρο

 

Πριν ο κόσμος ανακαλύψει το όνομά του, ο Τσε Γκεβάρα ανακάλυψε τον κόσμο. Βασισμένο στα χαμένα ημερολόγια του Γκεβάρα - τα οποία βρέθηκαν τυχαία μετά το θάνατό του και εκδόθηκαν από την κόρη του - το φιλμ μας ξεναγεί στην ιστορία του Ερνέστο, προτού γίνει «Τσε». Με τον απαράμιλλο τρόπο του, ο Σάλες γλιστρά πίσω από το μελαγχολικό βλέμμα του ήρωά του και μας υποψιάζει πώς ο Επαναστάτης πρέπει να είναι πάνω από όλα Aνθρωπος. Εκείνος που θα κολυμπήσει ενάντια στα ρεύματα γιατί η ψυχή του έχει επιλέξει «όχθη».

Τα Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας (Diarios de Motocicleta) είναι ημερολόγιο ταξιδιού σε μορφή αφηγήματος γραμμένο από τον ίδιο τον Ερνέστο Γκεβάρα. Το βιβλίο,  που εκδόθηκε για πρώτη φορά στα ισπανικά το 1993, περιγράφει τις εμπειρίες και αναμνήσεις του Γκεβάρα από το πολύμηνο ταξίδι του στη Λατινική Αμερική κατά τα νεανικά του χρόνια (1952) μαζί με τον στενό του φίλο Αλμπέρτο ΓκρανάδοΟ Τσε περιγράφει το ταξίδι με την θρυλική μοτοσυκλέτα “Ποδερόσα ΙΙ” (ιδιοκτησίας Γκρανάδο), τα όσα είδε και έζησε σε χωριά και πόλεις της Νότιας Αμερικής, τις αναποδιές και τα ευχάριστα, τις καλές και κακές εμπειρίες μιας περιπλάνησης που σφράγισε τη νεότητα του. Για πολλούς, το ταξίδι αυτό του νεαρού Τσε σημάδεψε και τις μετέπειτα επαναστατικές ιδέες του. Βλέποντας με τα ίδια του τα μάτια την πείνα, τη φτώχεια, τη δυστυχία αλλά και τα αποτελέσματα του ιμπεριαλισμού στις υποανάπτυκτες περιοχές της Λατινικής Αμερικής ο Τσε – φοιτητής ιατρικής τότε – αρχίζει να αποκτά έντονη επαναστατική συνείδηση.

Η Κινηματογραφική Ομάδα ΣΕΠΕ Κέρκυρας  

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου