Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ Η ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΧΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Πληροφορίες: E.  Μαλαχά 6946125473

                    Γ.  Πουλιάσης   6944725246

Κέρκυρα  07/10/2013

Αρ. Πρωτ.: 77

 

ΠΡΟΣ: Μέλη Συλλόγου

 

ΚΟΙΝ. ΔΟΕ, ΜΜΕ

 

ΘΕΜΑ: Στο στόχαστρο η σταθερή και μόνιμη εργασία στο Δημόσιο Σχολείο

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

To υπουργείο προχώρησε σε προσλήψεις αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ για τα ολοήμερα δημοτικά και ειδικότητες αποκλειστικά για τα ΕΑΕΠ. Οι συνάδελφοι αναπληρωτές,  τοποθετούνται σε θέσεις  από τις οποίες μετακινήθηκαν μόνιμοι συνάδελφοι με οργανικές θέσεις .

Παράλληλα οι ελάχιστες προσλήψεις νηπιαγωγών οδηγούν σεκλείσιμο του ολοήμερου νηπιαγωγείου, αύξηση των μαθητών ανά τάξη στο κλασικό νηπιαγωγείο και μετακινήσεις νηπιαγωγών από την οργανική τους θέση προκειμένου να καλύψουν κενά στα κλασικά τμήματα.

   Επιπρόσθετα, το Υπουργείο όλο το προηγούμενο διάστημα δεν ικανοποίησε το αίτημα απόσπασης σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς, μολονότι όπως και το ίδιο παραδέχεται με τις παραπάνω προσλήψεις υπάρχουν χιλιάδες κενά, Προχώρησε μάλιστα σε τεχνητές υπεραριθμίες και μετακίνησε εκπαιδευτικούς σε διαφορετικές σχολικές μονάδες συχνά διαφορετικών ΠΥΣΠΕ και τώρα έρχεται να καλύψει τις συγκεκριμένες θέσεις με ελαστική απασχόληση. Άρα το κύριο στοιχείο που χαρακτηρίζει τις πολιτικές επιλογές του στις διάφορες υπηρεσιακές μεταβολές είναι η υπονόμευση της σταθερής εργασίας και όχι η εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου σχολείου.

Είναι φανερό ότι ξεδιπλώνεται ένα σχέδιο ξηλώματος της σταθερής και μόνιμης εργασίας στο δημόσιο σχολείο και κάθε εργασιακού δικαιώματος που απορρέει από αυτή!

 Αυτή η διαδικασία που ξεπερνάει κάθε φαντασία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ Ή ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ. Πέρα και από τέτοια προφανή στοιχεία που υπάρχουν σε όσα βλέπουμε αυτές τις μέρες, είναι αποτέλεσμα ΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ που θέλει να μετατρέψει μόνιμες δομές και λειτουργίες του δημόσιου σχολείου που καλύπτονται από μόνιμες προσωπικό με οργανικές θέσεις σε προσωρινά πιλοτικά προγράμματα! Ως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής επιλογής: 

Οι μόνιμοι συνάδελφοι που αντιστοιχούν σ΄ αυτές τις οργανικές θα βρεθούν στον «αέρα» και θα μετακινούνται στα όρια της περιφέρειας ή ακόμα και της χώρας με απόφαση υπουργού ενώ  θα κατασκευαστούν δεξαμενές χιλιάδων συναδέλφων που σήμερα μπαίνουν στην περίφημη κινητικότητα και αύριο αυτός ο αριθμός θα είναι υποψήφιος για διαθεσιμότητα.
Οι αναπληρωτές θα μετατραπούν από αναπληρωτές του κρατικού προϋπολογισμού σε αναπληρωτές ΕΣΠΑ, και στη συνέχεια σε αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου, ωρομίσθιους ή εργαζόμενους σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας μέσω ΟΑΕΔ με 490 ευρώ για 6 μήνες (ήδη τέτοια προγράμματα περιλαμβάνουν νηπιαγωγούς!

 

Απαιτούμε:

 

Να σταματήσουν οι πειραματισμοί στην πλάτη των συναδέλφων, που αλλάζουν τα σχολεία σαν τα πουκάμισα, αλλά και των σχολείων που αλλάζουν συνεχώς προγράμματα.
Οι συνάδελφοι αναπληρωτές να μετατραπούν σε αναπληρωτές από τον κρατικό προϋπολογισμό για να μπορούν να αξιοποιηθούν πλήρως, χωρίς προβλήματα και περιορισμούς, από τα σχολεία. 
Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους τους εκπαιδευτικούς, καμιά απώλεια οργανικής θέσης, όχι στις υποχρεωτικές μετακινήσεις-αποσπάσεις.
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και αναπληρωτών από τον τακτικό προϋπολογισμό.
Άμεση Στελέχωση των νηπιαγωγείων
20 παιδιά ανά τμήμα μέγιστος αριθμός και 15 παιδιά για τις δύο πρώτες τάξεις του δημοτικού και την προσχολική αγωγή.
Δωδεκάχρονο ενιαίο δωρεάν δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά.

Για το Δ.Σ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου