Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ


Κέρκυρα  06/10/2013

Αρ. Πρωτ.: 78

 

ΠΡΟΣ: Μέλη Συλλόγου

 

ΚΟΙΝ. ΔΟΕ

 

 

ΘΕΜΑ: Διάλυση του Δημόσιου Νηπιαγωγείου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ομόφωνα εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την κατάσταση που επικρατεί στα νηπιαγωγεία του νομού.

Ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η εκπαιδευτική κοινότητα ταλανίζεται από τη «μαύρη» αντιεκπαιδευτική πολιτική που καθορίζεται από «αριθμητική» τακτοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών. Φτάνουν μάλιστα στον ηθικό ξεπεσμό να ασκούν πιέσεις και να αμφισβητούν εκπαιδευτικούς, που αποδεδειγμένα χρειάστηκε να νοσηλευθούν και να απουσιάσουν από την εργασία τους ακόμα και για λίγες ημέρες.

Στα νηπιαγωγεία της Κέρκυρας υπάρχουν ακόμη 36 κενά νηπιαγωγών, με βάση τα στοιχεία του ΠΥΣΠΕ. Δυστυχώς επιχειρείται να λυθεί το πρόβλημα με εσωτερικές μετακινήσεις και δημιουργία τάξεων με 28 και πλέον νήπια ανά νηπιαγωγό και αποκλεισμό των προνηπίων από το δημόσιο σχολείο, όπως επίσης και κλείσιμο ολοήμερων νηπιαγωγείων.

Καλούμε τους συναδέλφους αιρετούς και διορισμένους του ΠΥΣΠΕ και ιδιαίτερα τους γονείς, να αντισταθούν στις επιχειρούμενες «λύσεις» της διοίκησης.

Επίσης καταγγέλλoυμε, την αντισυναδελφική στάση της συμβούλου προσχολικής αγωγής, η οποία σε συνέλευση της Ένωσης Γονέων  Κέρκυρας, αφενός μειοδότησε στα κενά από το ΠΥΣΠΕ και τον ίδιο των Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης (36 κενά το ΠΥΣΠΕ, 29 κενά ο Περιφερειακός Διευθυντής, 24 η κυρία σύμβουλος),αφετέρου μίλησε για λύση με μετακίνηση μαθητών και νηπιαγωγών στην οποία αντιστέκονται οι συνάδελφοι.  Επιπρόσθετα μίλησε για κατάσταση χάους που παρέλαβε κατά την τοποθέτησή της στη θέση του συμβούλου προσχολικής αγωγής και στην προσπάθεια της,  προκειμένου οι νηπιαγωγοί να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, Πράγμα που προκάλεσε αντιδράσεις καιόπως χαρακτηριστικά ανέφερε, απειλήθηκε με «λιντσάρισμα».

Θεωρούμε απαράδεκτη τη λογική στοχοποίησης  και σπίλωσης  των συναδέλφων νηπιαγωγών και δηλώνουμε σε όλους τους τόνους και προς πάσα κατεύθυνση, πως οι συνάδελφοι νηπιαγωγοί, δε χρειάζονται βούρδουλαπροκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους την οποία έκαναν και κάνουν με ευθύνη και συνέπεια.  Θα ήταν πιο συνετό να στοχεύσουμε όλοι μαζί στους πραγματικούς υπεύθυνους για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί.

Αρνούμαστε να αντιμετωπίζονται μαθητές και εκπαιδευτικοί ως στατιστικά νούμερα.
Απαιτούμε άμεση στελέχωση των νηπιαγωγείων.
Κανένα νήπιο και προνήπιο έκτος του δημόσιου σχολείου.
Καλούμε τη Σχολική Σύμβουλο να επικεντρωθεί στο παιδαγωγικό της έργο για τη στήριξη του Δημόσιου Νηπιαγωγείου και όχι σε προσπάθειεςδικαιολόγησης των επιλογών του υπουργείου και της διοίκησης.
Το Δημόσιο Νηπιαγωγείο επιτελεί σημαντικό παιδαγωγικό έργο και δε μπορεί να αντιμετωπίζεται με λογιστικές λογικές.
Όχι άλλα παιχνίδια στις πλάτες γονέων και μαθητών.    

 Πληροφορίες: 

E.  Μαλαχά 6946125473

Γ.  Πουλιάσης   6944725246

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου