Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ-Ένωση Συλλόγων Γονέων και ΚηδεμόνωνΚΕΡΚΥΡΑΣ

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Κέρκυρας


ΕΛΜΕ Κέρκυρας


Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατόπιν κοινής συνεδρίασης των Διοικητικών Συμβουλίων του ΣΕΠΕ Κέρκυρας, της ΕΛΜΕ Κέρκυρας και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας και ενόψει των ραγδαίων εξελίξεων στο χώρο της παιδείας, οι οποίες θα οδηγήσουν σε μαζικό κλείσιμο σχολικών μονάδων και χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών, αποφασίστηκαν από κοινού τα κάτωθι:

Α. Συνάντηση την Παρασκευή 15 Μαρτίου με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης προκειμένου να μας ενημερώσει σχετικά με την εισήγησή του όσον αφορά στα προτεινόμενα προς συγχώνευση- κατάργηση σχολεία.

Β. Κοινή Γενική Συνέλευση των ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ την Τρίτη 19 Μαρτίου προκειμένου να καθοριστούν οι δράσεις των σωματείων προς την ανατροπή της σχεδιαζόμενης πολιτικής.

Γ. Εκδήλωση των τριών Σωματείων την Πέμπτη 21 Μαρτίου με θέμα: «Αξιολόγηση Σχολικών μονάδων και οι συνέπειες στην εκπαίδευση», προκειμένου να γίνει ενημέρωση τόσο της τοπικής κοινωνίας, όσο και των εκπαιδευτικών και των γονέων για τις συνέπειες των σχετικών με την παιδεία ειλημμένων αποφάσεων.

Δ. Από κοινού διοργάνωση την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στις 6 μμ Παγκερκυραϊκού Συλλαλητηρίου, με τη συμμετοχή γονέων, εκπαιδευτικών φορέων και της κερκυραϊκής κοινωνίας.





Κέρκυρα 14 Μαρτίου 2013