Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κέρκυρας εκφράζει τη συμπαράστασή του στους απόφοιτους των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Ειδικής Αγωγής

ΚΑΛΟΥΜΕ

Να ισχύσει στους πίνακες αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ που ισχύει για όλους τους αναπληρωτές της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Ζητάμε τη σύσταση πινάκων αναπληρωτών Eιδικής Αγωγής (ΠΕ61-ΠΕ71) με βάση το βασικό πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών στην Ειδική Αγωγή και την προϋπηρεσία,
όπως ισχύει σε κάθε άλλο κλάδο εκπαιδευτικών.

Nα καταργηθεί τώρα με Προεδρικό Διάταγμα ή νέο νόμο η καταστροφική διάταξη του ν.3699/2008 όπου οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών προηγούνται του βασικού τίτλου σπουδών των δυο Πανεπιστημιακών Τμημάτων της χώρας μας, μια διάταξη που οδηγεί στην κατάργηση των πανεπιστημιακών πτυχίων Ειδικής Αγωγής και στην άνθιση μιας «βιομηχανίας» Μεταπτυχιακών στην Ειδική Αγωγή.

Αν δεν σταματήσει τώρα η πριμοδότηση των μεταπτυχιακών τίτλων Ειδικής Αγωγής στους πίνακες αναπληρωτών, η ποιότητα της Ειδικής Αγωγής θα καταρρεύσει: διότι όσοι έχουν βασικό τίτλο σπουδών στην Ειδική Αγωγή και πολυετή εμπειρία (έως και 11 χρόνια) θα απαξιωθούν πλήρως του χρόνου (από το «κύμα» μεταπτυχιακών τίτλων που παράγονται κατά εκατοντάδες) και τη θέση τους θα πάρουν ακριβοπληρωμένοι, αμφισβητήσιμοι μεταπτυχιακοί τίτλοι.

Κέρκυρα 4/3/2013

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν.ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Βελισσαρίου 7, Κέρκυρα Τ.Κ. 491 00 Τηλ. & FAX: 26610 30834
Web site: http://sepekerkyras.blogspot.gr/ e-mail: sepekerkyra@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου