Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 στις 19:30 στο 12ο ΔημοτικόΣχολείο Κέρκυρας (Μαρασλή 34Α)

Η κινηματογραφική ομάδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Κέρκυρας προβάλει την ταινία «Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ» την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 στις 19:30 στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας (Μαρασλή 34Α ).

«La lengua de las mariposas» ( 1999)
Η γλώσσα της πεταλούδας - Ισπανία (96')
Σκηνοθεσία: José Luis Cuerda
Σενάριο: Rafael Azcona, José Luis Cuerda, Manuel Rivas
Ηθοποιοί: Fernando Fernán Gómez (Don Gregorio), Manuel Lozano (Moncho), Uxía Blanco (Rosa), Gonzalo Uriarte (Ramón), Alexis de los Santos (Andrés)

Η ταινία διαδραματίζεται στην αρχή του εμφυλίου της Ισπανίας βασισμένη σε τρία διηγήματα του Μανουέλ Ρίβας. Αφηγείται την ιστορία ενός οκτάχρονου αγοριού, σε μια μικρή πόλη της Γαλικίας, Μόντσο, που στα τέλη του ’36 πηγαίνει πρώτη μέρα στο σχολείο. Είναι φοβισμένο. Έχει ακούσει ότι οι δάσκαλοι δέρνουν τα παιδιά. Ο Δον Γρεγόριο δεν δέρνει , θα πάει ο ίδιος να τον πάρει από το σπίτι του. Ο Δον Γρεγόριο μαθαίνει στους μαθητές τους ουσιώδη πράγματα, έτσι όπως ότι η πατάτα έχει έρθει από την Αμερική, ότι η γλώσσα της πεταλούδας έχει σχήμα ελικοειδές. Την άνοιξη ο Δον Γρεγόριο πάει βόλτα με την τάξη του στους αγρούς. Σύντομα ωστόσο οι αξίες και οι αρχές που ο ιδιόρρυθμος δάσκαλός του τού έχει εμφυσήσει, θα ανατραπούν.

Υποψήφια για 13 βραβεία Γκόγια, βραβείο Γκόγια καλύτερης διασκευής σεναρίου.

Η Κινηματογραφική Ομάδα ΣΕΠΕ Κέρκυρας

Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες: E. Mαλαχά 6946125473