Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ Τρίτη 12 Φεβρουαρίου στις 19:00 Ειδικό Σχολείο ΚέρκυραςΠληροφορίες: E. Mαλαχά 6946125473


Η κινηματογραφική ομάδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Κέρκυρας συνεχίζει τη δράση της με την προβολή της ταινίας «ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΒΡΟΧΗ ». Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013 στις 19:00 στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας (Μαρασλή 34Α - κάτω από το 12ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας).


ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΒΡΟΧΗ
EVEN THE RAIN / TAMBIÈN LA LLUVIA (ΙΣΠΑΝΙΑ, 2010)

Σκηνοθεσία: Ισιαρ Μπολάιν. Σενάριο: Πολ Λάβερτι. Ηθοποιοί: Γκάελ Γκαρσία Μπερνάλ, Λούις Τόσαρ, Χουάν Κάρλος Αντουβίρι, Κάρα Ελεγιάλντε, Βιτσέντε Ρομέρο. (104')
Υπόθεση: Ένας σκηνοθέτης, ο Σεμπάστιαν , πηγαίνει στην Βολιβία για να γυρίσει μια ταινία για τον Χριστόφορο Κολόμβο πέρα από τον μύθο. Για τον εξερευνητή των θαλασσών που δεν ήθελε απλά να εκχριστιανίσει τους ινδιάνους αλλά είχε εμμονή με τον χρυσό και έκανε σκλάβους τους Ιθαγενείς που του αντιστάθηκαν. Όμως στην πόλη όπου πραγματοποιούνται τα γυρίσματα τα αποθέματα νερού πωλούνται σε μια πολυεθνική και οι ιθαγενείς καλούνται 500 χρόνια μετά από την έλευση του Κολόμβου να παλέψουν όχι για το χρυσαφί αυτή τη φορά αλλά για το πιο απλό αλλά πολύτιμο αγαθό, το νερό.
Η ταινία TAMBIÈN LA LLUVIA (EVEN THE RAIN), είναι σύμφωνα με τα λόγια του σκηνοθέτη: "αντίσταση και φιλία. Είναι ένα προσωπικό ταξίδι - μια περιπέτεια στην οποία εμπλέκονται οι χαρακτήρες που φέρνουν το παρελθόν στο παρόν". Η ιστορία χρησιμοποιεί την άφιξη του Κολόμβου στην Αμερική με τη δημιουργία μιας ταινίας. Αναμιγνύει την βιομηχανική εκμετάλλευση του χρυσού στην Ισπανία του 16ου αιώνα με τον αγώνα για το νερό στην Κοτσαμπάμπα το έτος 2000. Η ταινία μας ταξιδεύει από το μύθο μιας ταινίας εποχής στην πραγματικότητα μιας ταινίας που διαδραματίζεται σε μια μικρή πόλη της Βολιβίας. Και από αυτή την πραγματικότητα σε μια άλλη η οποία είναι βαθύτερη και πιο δραματική, όπου άτομα χωρίς πρακτικά δικαιώματα, απαγορεύεται από το νόμο να συλλέγουν ακόμα και τη βροχή. Αλλά το φιλμ κάνει πολύ περισσότερα από ό, τι η σύγκριση ιστορικών γεγονότων. Ξεπερνά τις λεπτομέρειες και ερευνά σε κάτι πολύ βαθύτερο και πιο καθολικό. Κατά βάθος είναι μια ιστορία για την αφοσίωση, την συντροφικότητα, και την συναισθηματική συμμετοχή.

Η επίσημη πρόταση της Ισπανικής Ακαδημίας για τα Όσκαρ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 2011 (PANORAMA)

Η Κινηματογραφική Ομάδα ΣΕΠΕ Κέρκυρας