Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ



Σύλλογος ΠΕ Κέρκυρας
ΕΛΜΕ Κέρκυρας
Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η κατάσταση που επικρατεί στα δημοτικά, στα γυμνάσια και τα λύκεια του νομού Κέρκυρας είναι τραγική. Τα κενά εκπαιδευτικού προσωπικού που είναι πολλά και σοβαρά, διαμηνύεται από το Υπουργείο πως δεν πρόκειται να καλυφθούν, παρά το γεγονός ότι ακόμη και τμήματα αδυνατούν να λειτουργήσουν χωρίς την κάλυψη τους. Λείπουν πάνω από 100 δάσκαλοι και καθηγητές. Υπάρχουν τμήματα της Γ΄ τάξης των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ που δεν διδάσκονται πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα. Στην τεχνική εκπαίδευση λείπουν καθηγητές της ειδικότητας που υποτίθεται εκπαιδεύονται τα παιδιά. Τα περισσότερα τμήματα ένταξης δεν λειτουργούν. Στο Μουσικό Γυμνάσιο λείπουν 250 ώρες στα όργανα και το υπουργείο έστειλε 16 ώρες με την διευκρίνηση πως είναι και οι τελευταίες.
Οι μεταφορές κινδυνεύουν κάθε στιγμή να τιναχθούν στον αέρα με τους λεωφορειούχους απλήρωτους από τον Μάρτη και την αρμοδιότητα τους να έχει γίνει μπαλάκι μεταξύ Δήμου και Περιφερειακής Διοίκησης.
Τα λειτουργικά-επισκευαστικά των σχολείων το 2012 είναι μειωμένα κατά 40% σε σχέση με το 2011 που επίσης ήταν μειωμένα σε σχέση με το 2010.
Το λέμε μετά λόγου γνώσεως και χωρίς καμία διάθεση υπερβολής, η κατάσταση στην εκπαίδευση οδηγείται σε απόλυτο αδιέξοδο. Η εκπαίδευση στη χώρα μας, που έτσι και αλλιώς υστερούσε έναντι της εκπαίδευσης των προηγμένων χωρών, οδηγείται με μαθηματική βεβαιότητα και σε λίγους μήνες σε τριτοκοσμικές λύσεις. Δηλαδή σε νέες συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων, αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, κατάργηση όσων υποστηρικτικών δομών της εκπαίδευσης έχουν απομείνει και τους γονείς να βάζουν το χέρι ακόμη πιο βαθειά στην τσέπη για να λειτουργήσει το λεγόμενο «νέο σχολείο» δηλαδή το σχολείο της αγοράς.
Με μεγάλη αγωνία γιατί βλέπουμε να καταστρέφεται και να οδηγείται στην απελπισία και την αμορφωσιά το πολυτιμότερο κομμάτι κάθε κοινωνίας, δηλαδή τα παιδιά, σημαίνουμε συναγερμό προς όλους. Δεν προσδοκάμε λύση πλέον από τους αρμοδίους της πολιτείας, που κάποιος από αυτούς μάλιστα μας δήλωσε πριν λίγο καιρό πως «έτσι έχουν τα πράγματα και θα γίνουν ακόμη χειρότερα». Απευθυνόμαστε πλέον στην κοινωνία και την καλούμε να υπερασπιστεί ό,τι κατακτήθηκε σε πολλά χρόνια και με πολλούς αγώνες.
Τα  υπογράφοντα την ανακοίνωση Διοικητικά Συμβούλια αποφάσισαν να ξεκινήσουν άμεσα πολύμορφες δράσεις προκειμένου να λυθούν αμέσως  προβλήματα της εκπαίδευσης όπως αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω. Στα πλαίσια αυτά αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 6.00 μμ συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο. Στην συγκέντρωση καλούνται οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων καθώς και οι δ/ντες και οι σύλλογοι διδασκόντων Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης. Ακόμη καλούνται σωματεία εργαζομένων, ο Περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης,  πολιτικά κόμματα, ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι, ο Περιφερειάρχης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι, οι βουλευτές, οι διοικητικοί παράγοντες της εκπαίδευσης στο νομό αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης.
                                                            
Κέρκυρα 18 Ιανουαρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου